torstai 5. marraskuuta 2015

Torstaisin puistossa

Tätini on kirjastotäti. Häneltä aina joskus kysyn tai saan vinkkejä hyvistä kirjoista tai kirjailijoista. Hilary Boyd on yksi tämän syksyn kirjailijavinkeistä. Minähän googletin ja löysin. Sitten syöksyin OUTI-verkkokirjastoon ja varasin kirjat. Toinen Boydin suomennetuista kirjoista on Torstaisin puistossa.


Kirja kertoo 60-vuotiaan Jeanien kariutuvasta avioliitosta ja uudesta rakkaudesta. Heti ensimmäiseltä sivultaan tarina vei minut mukanaan. Tykkään lukea juuri tällaisia kirjoja! Syvällisemmätkin asiat kerrotaan ja pohditaan sopivan kevyellä otteella, eikä niihin jäädä jumittamaan. Tarina etenee letkeästi ja mielenkiinto pysyy yllä koko ajan.

Kirjassa ärsytti Jeanien alistuminen aviomiehensä tallattavaksi. Onneksi tarinan edetessä hän alkoi pyristelemään tossun alta pois ja pääsikin sieltä. Hän uskalsi viimein ilmaista kunnolla mielipiteensä ja pitää niistä kiinni.

Minua ilahdutti suuresti se, että "vanhuus" ei ole este elämänmuutokselle. Vain oma asenne on este! Ei ikä. Eli voin itsekin kuusikymppisenä tehdä mitä vain, jos niikseen tulee. Niin, ja kirjan sanoma on mielestäni, ettei rakkaus ikää katso.

Tätä kirjaa voin ehdottomasti suositella! Kirjan luin melkein kerta-ahmaisulla. Kun se loppui, noukin käsiini Boydin toisen kirjan ja luen sitä parhaillaan. Taitaa sekin mennä parilla ahmaisulla, koska sitä ei malttaisi käsistään laskea. 

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta, pitääkin lisätä tämä luettavien listalle (joka alkaa vaikuttaa kohta jo vähä liianki pitkältä, ääk!).

  Ja heh, miun enon vaimo on kirjakaupassa töissä - sieltä suunnasta saa kans välillä aika kivoja kirjavinkkejä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehottomasti lukea tää! Ja toi toinenki Boydin kirja. Koukuttavia kerrassaan!

   Mulla on kans mielenkiintoisten kirjojen lista jo ihan järettömän pitkä. Naurattaa vaan... :D Ei oo saanu vielä kirjastosta haettua noita ees.

   Poista