maanantai 18. heinäkuuta 2016

Mysteerien huvila

Kyllä, tämäkin David Hewsonin kirja on yhtä hyvä, kuin sarjan ensimmäinen osa. Minä upposin tyytyväisenä Nic Costan ja hänen uuden työparinsa Gianni Peronin seikkailuun.


Tiberin rantatöyräältä löytyy nuoren tytön muumioitunut ruumis. Pian sen jälkeen katoaa teini-ikäinen tyttö. Kadonnut tyttö muistuttaa hyvin paljon löytynyttä tyttöä. Nic ja työparinsa pääsevät oudon Dionysos-kultin jäljille selvittäessään tapauksia. Tapauksiin on sekaantunut myös mafiapomo Neri perheineen ja siitähän se soppa syntyy.

Kirjasta ei puutu vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Lukunautinto parhaimmillaan! Pidän Hewsonin tyylistä. Tarinassa sekoittuu päähenkilöiden tarinat, heidän kertojanäänensä ja monen muunkin henkilön kertojanääni. Tarina jää lopussa vielä vähän auki, mikä jäi minua vähän kaivelemaan. En pidä auki jäävistä tarinoista! No, tämän loputtua aloitin sarjan seuraavan osan lukemisen.

Pienen googlettelun tulos oli, että Hewsonilta ei ole enempää Nic Costa- sarjan kirjoja suomennettu, mikä on iso harmi! Niitä olisi nimittäin vielä kuusi. Pitää vissiin rueta lukemaan kirjoja englanniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti