tiistai 5. heinäkuuta 2016

Saharan tytär

Tämän kirjan olen lukenut joskus vuosia sitten ensimmäisen kerran. Oli jännää lukea, kun muisti paikoin, että mitä seuraavaksi tapahtuu.


Isabelle saa perinnöksi arkeologi-isältään mystisen laatikon, jossa on sisällä amuletti ja kirje. Ystävänsä Even kanssa Izzy matkustaa Marokkoon ja alkaa selvittää amuletin tarinaa. Kiipeilyretkellä Izzy joutuu onnettomuuteen ja hänet pelastaa Taib. Taibin kanssa amuletin tarina alkaa selvitä ja yhdessä he matkaavat Saharan aavikolle.

Izzyn tarinan kanssa rintarinnan kertoo omaa tarinaansa Mariata, hunnun kansan nainen. Mariatan tarina on täynnä tuskaa ja riemua, rakkautta ja kipua. Mystinen amuletti yhdistää hienovaraisesti Mariatan ja Isabellen tarinat.

Kirjan kieli on jännällä tavalla jopa tylsää. Itse tarina on kuitenkin niin mukaansa tempaava, ettei kirjaa halua missään nimessä jättää kesken. Amuletin tarinan auetessa enemmän ja enemmän, Isabellen ja Mariatan tarinoiden avautuessa lisää ja lisää, on lukijana ihan myyty. Tätä kirjaa voin suositella lämpimästi. Hain kirjastosta myös Johnsonin toisen suomennetun kirjan luettavakseni.

2 kommenttia:

  1. Tämän kirjan laitan itselleni muistiin. Kiitos vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan ylös! Tältä kirjailijalta on toinenkin kirja, Neidonryöstö, joka oottaa mua kirjapinossa.

      Poista