keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Jääprinsessa

Ensimmäinen Camilla Läckbergin kirja, jonka luin. Ei ole turhaan kehuttu kirjailija! Kirja vei mennessään alusta asti. Kiitos tästä pikkuserkulleni, jonka kehut Läckbergistä jäivät mieleeni.


Kirja alkaa suoraan tapahtumista, joissa Alexin ruumis löytyy. Heti toimintaan mennään! Murhaajan etsiminen on mielenkiintoista. Kirjan päähenkilö on Erica Falck, kirjailija. Erica alkaa pohtimaan ja tutkimaan lapsuudenystävänsä kuolemaa. Tapausta tutkii Tanumsheden poliisit ja heistä erottuu Patrik Hedström, johon Erica ihastuu ja joka lopulta ratkaisee Alexin murhaajan henkilöllisyyden.

Kirjasta käsitellään rankkoja aiheita: lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, perheväkivaltaa jne. Silti kaikki on sopivina annoksina ja lukeminen ei käy liian rankaksi. Pidän kirjassa siitä, että on monta kertojan ääntä. Tarina etenee eri henkilöiden suilla jouhevasti. Samasta pidin edellisessä lukemassanni dekkarissa. Kirjassa oli hyvää myös se, että murhatutkimusten kesto tuli ilmi. Muutamia kertoja mainittiin, että esim. Alexin ruumiin löytämisestä on pari viikkoa ja murhaaja ei ole vieläkään selvillä jne. Se antoi perspektiiviä poliisin työhön ja siihen, ettei tuollaisten asioiden selvittäminen ole niin yksinkertaista, kuin kuvittelisi. Pidin myös siitä, että kirjassa tehdään arkisia askareita, joitten lomassa pohditaan asioita. Niinhän sitä itsekin tekee! Arkisuus ja ihmisten ajatukset antavat paljon samaistumispintaa päähenkilöön ja kirjan muihin henkilöihin.

Ihastuin kerrasta Läckbergiin. Lähden kirjastoon tämän kirjoitettuani ja aion etsiä käsiini lisää hänen kirjojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti