tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kuoleman vuodenaika

David Hewsonin dekkari Kuoleman vuodenaika oli hyvä kirja. Jo kirjaa lukiessa tuli sellainen olo, että tahdon lukea lisää tämän kirjailijan teoksia.


Kirjan tapahtumat sijoittuvat Roomaan, jossa nuori poliisi Nic Costa työparinsa Luca Rossin kanssa joutuu tapahtumien keskelle tavallisen valvontakierroksen aikana. Vatikaanin kirjastossa tapahtuu ammuskelu ja Nic suuntaa sinne parinsa vastahakoisuudesta huolimatta. Siitä tapahtumat ja karmiva murhasarja lähtevät kulkemaan vauhdilla. 

Kirjan toinen päähenkilö on tutkija Sara Farnese, johon murhat tuntuvat kiinteästi liittyvän. Juoneen on sekoittunut myös Vatikaani ja eräs Vatikaanin kardinaaleista. Mikä kaiken takana on? Miten asiat liittyvät toisiinsa? Kirja piti otteessaan alusta loppuun saakka. Juonen kuviotkin alkoivat paremmin selvitä kirjan lopussa.

 Aionkin seuraavaksi suunnata kirjastoon ja hakea lisää Hewsonin kirjoja luettavakseni.

4 kommenttia:

 1. Olen myös etsiskellyt uutta luettavaa ja äänikirjat nyt iltasatuina kiinnostavat. Tai no, ei ehkä ihan sadut, mutta jännitystä. Kiva seurailla mitä kirjoja sinä luet ja julkaiset täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viltsu. Mää oon äänikirjoina kuunnellu Pii Marinin seikkailuja. Eppu Nuotion kirjasarja on.

   Poista
 2. Otanpa lukulistalle. Italia on mulla kesän pienenä kirjallisena teemamaana, ja tämän siivillähän pääsisi kivasti Roomassa käymään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Itehän kävin hakeen jo pari jatko-osaa tähän kirjastosta. :D

   Poista