keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Lumikin on kuoltava

Ah, ensimmäisenä pitää huudahtaa, että tahdon Nele Neuhausin kirjoja suomennettavan lisää ja paljon! Ja varsinkin tätä sarjaa, jota Lumikin on kuoltava edustaa, eli Hofheimin poliisilaitoksesta, rikoskomisario Pia Kirchhoffista ja hänen pomostaan Oliver von Bodensteinista kertovaa sarjaa. Onneksi kirjaston uutuushyllyssä sattui olemaan tämä kirja ja onneksi nappasin sen mukaani.


Tätä kirjaa ei ole turhaan suitsuteltu pitkin blogosfääriä ja nettiä. Tämä oli todella hyvä! Upposin tähänkin kirjaan, että plumps vaan, enkä olisi tahtonut pois kirjan maailmasta. Hyvä että malttoi nukkua välissä!

Kirjan tarina eteen monen eri kertojan suulla. On Tobias, joka on juuri päässyt vankilasta kärsittyään 10 vuoden tuomion kahden tytön murhasta. On Altenhainin kylä ja sen asukkaat, jotka nousevat barrikadeille Tobiaksen palattua kylään ja kotiinsa. On 17-vuotias Amelie, joka ei usko Tobiaksen tappaneen Lumikkia ja Lauraa, ja alkaa tutkia asiaa. On Pia ja Oliver, jotka tutkivat Altenhainissa tapahtuneita uusia rikoksia, joista kyläläiset syyttävät Tobiasta, ja jotka omilla äänillään kertovat tutkimuksista ja tietenkin myös omasta henkilökohtaisesta elämästään.

Kirja on ihanan monikerroksinen. Pidän siitä, kuinka eri kertojat valottavat tarinan eri puolia. Tässä kirjassa pidin myös siitä, että kirjaa lukiessa pähkäili juonen kulkua ihan eri tavalla kuin yleensä dekkareissa. Se taas johtui eri kertojista. Kokonaisuus oli oikein toimiva.

Tämä kirja on sellainen napakymppi, jonka haluaisin omaan kirjahyllyyni. Unohtamatta tietenkään harrasta toivettani, että Neuhausin kirjoja suomennettaisiin lisää ja saisin nekin hyllyyni.

6 kommenttia:

 1. Oho, tämä on mulle uusi tuttavuus, mutta vaikuttaa todella kiehtovalta. Pitääpä laittaa korvan taakse..

  VastaaPoista
 2. Näitä kyllä pitäisi ehdottomasti suomentaa lisää ja mieluiten sarjan alkupäästä lähtien, sillä tämä taisi olla jo kolmas osa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä! Kaikki vaan suomentaa ni niitä luen minä ja moni muu onnellsisena.

   Heh. Mää tykkään lukea sarjat järjstyksessä. Tekee kipeää järjestystä rakastavalle mielelleni lukea kirjoja väärässä järjestyksessä. :D

   Poista
 3. Samat sanat, toivon näitä lisää.

  VastaaPoista