maanantai 9. huhtikuuta 2018

Haluttaako?

Tiedon janoni vuoksi tartuin tähän kirjaan. Leena Hattusen Haluttaako? vaikutti sopivalta tietopläjäykseltä minulle siihen.


Seksuaalisuus on ilmeisesti kaikille jollain lailla vaikea asia. Itselleni se on erityisen vaikea omien traumojeni takia. Siksikin luen välillä tällaisia teoksia. Haluan tietoa asiasta ja sitä kautta lisää ymmärrystä itseäni kohtaan. 

Oli hyvin valaisevaa lukea, että "Keskiaikainen augustinuslainen kristinoppi synnytti länsimaisen seksuaalikäsityksen syvärakenteen, jossa keskeistä on omaan ruumiiseen liittyvä häpeä, syyllisyydentunto ja ahdistus." Että me ollaan kaikki kasvettu ajatukseen seksin ja seksuaalisuuden hävettävyydestä ja ahdistavuudesta. Siihen ku vielä lisätään omalla kohdallani traumat ja kasvaminen  vanhoillislestadiolaisuudessa ja sen käsityksissä siitä, että kaikki seksuaalisuuteen liittyvä on syntiä ja hirveää paitsi avioliitossa tapahtuva, niin soppa on kamala ja ihmistä rikkova.

Tän kirjan lukemisesta ei voi sanoa, että tieto lisää tuskaa. Mulle oli helpottavaa lukea ja oppia, että seksuaalisuus on tosi monimutkainen ja monimuotoinen kokonaisuus, että se koostuu niin monesta asiasta ja on herkkä muutoksille. Ja mikä ihaninta (ja kamalinta), jokainen on itse vastuussa omasta seksuaalisesta hyvinvoinnistaan. 

Oisko  teillä suositella mulle hyviä kirjoja tästä aiheesta? Mua kiinnostaa lukea aiheestä vieläkin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti