02 maaliskuuta, 2020

Sanna Isto: Maan alaiset

Mitä sitä saakaan, ku alkaa lukemaan kirjaa, joka sijoittuu Suomenlinnaan? Huhhei!




Ekaksi pitää todeta, että tämä kirja on luokiteltu jännitykseen ja minä en osaa yhdistää tätä jännitykseen yhtään. Mulle tää on ihan fantasiaa ja hyvää sellaista. Fantasiaankin kuuluu jännittävät elementit. Ehkä ku tää on lapsille suunnattu, ni tää on heille jännityskirjallisuutta? Tiedä häntä. 

Asiaan. Kirja lähtee siitä, kun Metuli herää aamulla painajaisten jälkeen muuttuneena. Häntä ei tunnista perheen jäsenet, eikä edes hänen paras ystävänsä. Muutoksen myötä hänelle selviää, että Suomenlinnan alapuolella on kokonaan toinen maailma. Metuli alkaa selvittään, että mitä hänelle tapahtui ja voiko hän muuttua takaisin ihmiseksi. Melkoinen tarina onkin! Kirja piti otteessaan herkeämättä. Osa juonteen käänteistä tuli yllätyksenä, osa oli selvää kauraa. Ja loppu, siitä tuli semmonen olo, että tähänkin haluaisin jatko-osan.

Oli kyllä niin hyvä kirja! Mää en varmaan pysty enää menemään Suomenlinnaan ilman että mietin, että josko se toinen maailma onkin siellä kaiken alla sittenkin. Oli kyllä kutkuttavaa lukea kirja paikasta, jossa on käynyt.

2 kommenttia:

  1. En ole käynyt Suomenlinnassa. Joka kesä on kyllä ollut aikomus mennä. Uskoisin, että siellä on kellarikerroksia ja salaisia luolia.

    VastaaPoista