13 elokuuta, 2020

Liina Putkonen: Jäätynyt tyttö

Löysinpä kuulkaa uuden dekkaristin itselleni!




"Kuollut teinityttö löytyy lumiselta koulun pihalta Helsingin Munkkiniemestä. Polvillaan, kuin rukoukseen jäätyneenä. Pelko leviää koulun käytävillä ja sosiaalisessa mediassa hyökyaallon lailla.

Munkkiniemeen komennetaan rikospoliisi Linda Fors, entinen toimittaja, jolle tapaus on hänen ensimmäinen murhansa. Tuoreella rikospoliisilla on ongelmia tunteiden hallinnan kanssa, elämänhallintakin on aika ajoin koetuksella. Mutta tutkinta etenee ongelmista huolimatta.Murhassa on piirteitä, jotka suuntaavat epäilykset kunniamurhan suuntaan. Tiedon vuotaminen julkisuuteen saa vihaisia kansalaisia kaduille ja pian myös sisäministerin on puututtava asiaan.Ministeri edustaa kansallismielistä puoluetta, jota hänen vaimonsa käytännössä johtaa. Vaikuttaa siltä, että poliitikko perheineen kytkeytyy tutkittavaan tapaukseen, että yhteydet ovat syvemmät kuin kenellekään olisi suotavaa."

Kirja oli mielenkiintoista luettavaa ja eteni jouhevasti. Pidin päähenkilöstä, vaikka Fors olikin välillä suutahtelija, tulta ja tappuraa. Toisaalta se oli kyllä virkistävää, koska päähenkilöt tahtoo olla aika tasasia tyyppejä dekkareissa. Pidin myös siitä, että kaikki henkilöt eivät olleet valkoisia. Se ku tahtoo kirjoja lukiessa olla niin ja se on myös oletus, että kaikki henkilöt ovat valkoisia, jos niin ei erikseen mainita. Ja tiiättekö, se ärsyttää mua nykyään.

Loppuratkaisu oli jotain ihan muuta ku olisin osannut edes odottaa, pimeää, pimeää. Yhtäaikaa vähä njäh ja yääh, vaikka vaihtelua kyllä sekin.

Mielenkiinnolla ootan, että millanen on tän sarjan seuraava osa, Palava poika. Se oottaa mua jo hyllyssä.

6 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä dekkari. Minäkin tykkäsin Forsista. Sarjan toinen dekkari odottaa kirjastossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on luvun alla Palava poika. Vaikuttaa hyvältä.

      Poista
  2. Minusta kirjassa oli ihan hyvä juoni, mutta kirjan henkilöt olivat aika vaisuja, enkä tykännyt yhdestäkään kirjan henkilöstä. Jatko-osaa en ole lukenut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henkilöhahmot aiheutti kyllä ristiriitaisia tuntemuksia paljon. Maija tais olla ainut, josta tykkäsin ilman ristiriidan tunnetta.

      Poista
  3. Minä luin tämän ensimmäisen osan ja ihan se menetteli. Jatko-osaa en ole harkinnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on se jatko-osa luvun alla. Vaikuttaa hyvältä.

      Poista