04 tammikuuta, 2022

Mun ja Elegian lukupiirin kirjat 2021

 Viime helmikuussa pistimme Elegian kanssa kahdestaan lukupiirin pystyyn aasialaisen kirjallisuuden ympärille. Aihe tuli vähän kuin itsestään, koska meitä molempia kiinnostaa aasialainen kirjallisuus. Enää en kuitenkaan muista, että mistä tarkalleen se idea tähän lukupiiriin lähti, mutta hyvä että lähti! Elegian kanssa yhdessä lukeminen on ollut todella antoisaa. Meijän lukupiiri on tuonut mun elämään paljon hyvää mieltä ja onnellisuutta. Odotan aina keskiviikkoisia keskustelujamme. Iso kiitos siitä! Lukupiiri onnistuu, vaikka asumme eri maissa. Onneksi on eri viestintäalustoja olemassa!


Nämä kirjat olemme lukeneet välillä 18.2.-14.12.2021.


1. Qiu Xiaolong: Punaisen sankarittaren kuolema

Tää oli ihana dekkari, jos niin voi dekkarista sanoa. Kiinan Puolue (isolla P:llä) ja sen toiminta ja vaikutukset on mielenkiintoista luettavaa. Päähenkilö Chen ja hänen apulaisensa Yu ovat mielenkiintoisia hahmoja. Pidin myös runoista, joita kirjassa välillä tuotiin esiin.





2. Yiyun Li: Kulkurit

Tätä kirjaa ei olis halunnu laskea käsistä. Paitsi viimeistä osaa ei olis halunnu lukea, koska en halunnu tietää, miten kirjan hahmoille käy. Tää kirja herätti paljon ajatuksia. Ihmisten julmuus ja sokeus yhtäaikaa ei yllätä ja yllättää. 





3. Aravind Adiga: Valkoinen tiikeri

Tää oli mahtava kirjaksi, jossa ei tapahdu juuri mitään. Tässä on itseasiassa jotain samaa ku lukemassani Aito huijaus - 10 novellia nyky-Intiasta.





4. Yasutaka Tsutsui: Paprika

Tässä kirjassa oli monta paskaa asiaa: läskiviha, naisviha, raiskausfantasiat. Juoni oli itsessään hyvä, mutta tuo kaikki muu kyllä pilas tän kirjan tehokkaasti.





5. Katie Kitamura: A separation

Hienovireinen tarina, eleetöntä kerrontaa. Kaikki tarinan rönsyilytkin tyylillä tehty. Kirjasta ei voi kertoa oikein mitään, ettei spoilaa. Haluan lukea lisää Kitamuraa.





6. Qiu Xiaolong: Punaisen merkin tanssija

Runojen ja sanontojen mukana olo tekee näistä Chen Cao- dekkareista kerrassaan ihanaa luettavaa. Olen hurmaantunut. Vaikka tää toinen osa oli vähä huonompi ku eka, ni silti aion lukea nää kaikki.





7. Dmitri Gluhovski: Metro 2033

Tää oliki melkonen opus, huh huh! Mielenkiintoinen maailma, jännittävää ja sujuvaa menoa. Mutta. Seassa pitkiä ja puuduttavia monologeja, jotka paikoin lässäytti tätä kirjaa. Loppu oli melkoinen, että pitää kyllä lukea se seuraavakin osa. Kunhan saanu sopivan hajuraon tähän kirjaan.





8. Sōsuke Natsukawa: Kissa joka suojeli kirjoja

Tää kirja oli todella paikaallaan edellisen kirjan jälkeen. Hyvän mielen kirja, jolla sai aivot narikkaan ja paremman mielen.





9. Yoko Tawada: Muistelmat lumessa

Kolmen sukupolven tarina, joka liikkui monella tasolla ja jossa paljon symboliikkaa, jota en aina tavoittanut. Sujuvaa luettavaa. 





Lukupiiri meillä jatkuu ja seuraava kirjakin on jo luvun alla.

2 kommenttia:

  1. Piti tätä kommentoida jo aiemmin, mutta en ”ehtinyt”. :D Ja ihan samat sanat sinulle eli ihan mahtavaa on ollut tämä lukupiirimme ja jutustelu! Tuli muutenkin hyvään saumaan, kun Covidin takia on elämä aika kutistunutta kaikin puolin, niin ihana kun on luku- ja juttuseuraa <3

    Xiaolongin parissa voitais muuten pian jatkaa? Posti toi kolmannen osan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 sinulle!

      Jatketaan pian Xiaolongin kanssa. Vähän jo ootankin sitä.

      Poista