05 tammikuuta, 2022

Spefi-lukupiirin kirjat 2021

 Spefi-lukupiiriin innostuin lähtemään mukaan, kun instagrammissa kuulin ideasta. Lukupiiri alkoikin heti 1.1.2021. Tämä lukupiiri on ollut antoisa ja on ollut mahtavaa keskustella kirjoista. Viimeisin kirja saatiin luettua 19.12. ja siitä jäätiin parin viikon lomalle. Nyt lukupiiri taas on vauhdissa.


1. Terry Pratchett & Neil Gaiman: Hyviä enteitä

Spefi-lukupiirin eka kirja! Tässä oli liikaa hahmoja ja se teki kirjan sekavaksi. Juoni oli ihan mielenkiintoinen. Loppu lässähti.





2. Ray Bradbury: Voikukkaviiniä

Tää kirja oli tylsä. Muutama tarina oli hyvä ja mielenkiintoinen, kaikki muut tylsiä. Tunnelma oli kuitenkin kesäinen ja rauhallinen, mikä jees.





3. Susanna Hynynen & Dess Terentjeva: Neonkaupunki

Tässä maailma oli mielenkiintoinen ja mahtava. Heräs halu saada lisää. Erittäin sujuvaa luettavaa, sivut vaan kääntyi, kun niin mielenkiintoista luettavaa.





4. Juhani Karila: Pienen hauen pyydys

Tämä jäi mulla lukematta, koska en saanut tätä kirjastosta ajoissa ja koska en raskinut ostaa.


5. Siri Pettersen: Odininlapsi

Odininlapsen maailmaan ja tarinaan upposi. Maailma tässä kirjassa kyllä mielenkiintoinen.





6. Diana Wynne Jones: Liikkuva linna

Viihdyttävä kirja, ihanan sujuvaa kerrontaa. Päähenkilöt Sophie ja Howl melkosen ärsyttäviä tyyppejä. 





7. Tomi Adeyemi: Veren ja luun lapset

Tämäkin kirja jäi mulla lukematta, kun iski fantasiaähky ja ku tää kirja ei vaan lähteny vetämään.


8. Hugh Howey: Siilo

Tää olikin sitten napakymppi. Kirja aiheutti ahmintaa. Maailma todella mielenkiintoinen, kun ihmiset elävät 144:ssa kerroksessa maan alla.





9. Haruki Murakami: 1Q84, osa 1

Tässä kohti voi ehkä sanoa, että hohhoijaa, mihin sitä nokkansa pisti. Seksismisetäilyä ja seksin ja elinten tunkeminen moneen paikkaan. Juoni sentäs mielenkiintoinen. Ei todellakaan oo kuulemieni hehkutusten arvoinen kirja.





10. Maria Turtschaninoff: Anache

Jätin tän lukematta, koska tän lukemisesta vielä liian vähän aikaa. Eli alle 10 vuotta.


11. Briitta Hepo-oja: Suomea lohikäärmeelle

Ääää, määki haluan oman lohikäärmeen. Tässä kirjassa oli semmoinen maailma, että jopa minä haluaisin vierailulle sinne, mikä on harvinaista. Yleensä kirjojen maailmat ei herätä mussa tämmöstä halua. Kirjan lohikäärme on kyllä melkoisen mainio otus.




12. Ernest Cline: Ready player one

Tää kirja jäi mulla kesken transfobian ja misogynian takia. Kiitos Murakamin 1Q84:n ku sai mun mitan vähä täyteen kaikesta tämmösestä.


13. Emmi Itäranta: Kuunpäivän kirjeet

Tän kirjan ei ois halunnu ikinä loppuvan. Niin ihanaa kieltä ja mahtava maailma. Harmi, että loppu vähän löpsähti. Hahmot oli mielenkiintoisia ja ristiriitaisia. 





Sitten lukupiirin sivupolut eli kun ollaan yhdessä haluttu jatkaa sarjan lukemista.


1. Susanna Hynynen & Dess Terentjeva: Neonkaupunki 2: Spiraalitie

Tarina kantoi sivulta toiselle. Loppu herätti paljon kysymyksiä. Kirja aiheutti ahmintaa. Milloin tulee seuraava osa!?!?





2. Hugh Howey: Siirros 

Vangitseva tarina. Mielenkiintoista saada tietää lisää siilojen taustoista.





3. Hugh Howey: Kohtalo

Tää trilogia oli kyllä niin hyvä. Paljo laitto ajatuksia liikkeelle. Loppu jäi niin auki, että ois mahtava saaha tähän vielä jatkoa, että mitäs sitten. Jännää oli seurata päähenkilöitä ja heidän elämää ja ratkaisuja. Oli myös turhautuneita mitä vittua- hetkiä. Tää trilogia pitää kyllä lukea joskus uudestaan.





4. Haruki Murakami: 1Q84: osat 2 ja 3

Kyseenalaistan sen, että miksi luin tän koko trilogian, vaikka tää on niin täynnä paskaa ja elinten hieromista lukijan naamalle. Juoni oli kyllä mielenkiintoinen sinänsä. Mutta se kaikki muu. Ääh. oon pettynyt. Juoni oli ainut, mikä piti mielenkiintoa yllä. Ehkä siksiki luin tän trilogian loppuun, ku lukupiiriläisten kanssa sai valittaa. Nyt kyllä vähän kaduttaa, että pistin hyvää lukuaikaa tähän. Ei lopuissaan sen arvoista.





5. Briitta Hepo-oja: Sydämiä seireeneille

Tässä toisessa osassa riitti vauhtia ja tapahtumia. Melkoista menoa. Harmittaa, että tää kirjasarja loppuu tähän. Tai niin ainakin lopusta päättelin. Tässä maailmassa vois viettää enemmänkin aikaa ja toivon, että Hepo-oja kirjoittaa tähän maailmaan lisää kirjoja.




6. Siri Pettersen: Mätä

Tää ei ollu niin hyvä ku Odininlapsi. Yhtä sujuvaa luettavaa kuitenkin. Petyin, että tässä kirjassa tultiin nykymaailmaan. Minusta se ei oikein passanut tähän.





Tämmöinen oli spefi-lukupiirin eka vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti