25 lokakuuta, 2023

Joël Dicker: Alaska Sandersin tapaus & Stef Penney: Erämaan armo

 Dekkareitaaaa. Dickerin dekkaria ootin kovasti. Penneyn dekkari oli mahtava yllätys.


Joël Dicker: Alaska Sandersin tapaus
suomentanut Kira Poutanen

Marcus Goldman kiinnostuu Alaska Sandersin tapauksesta ja alkaa tonkia sitä. Kaikenlaista tapahtuu sen seurauksena. Tarina kulkee kahdessa aikatasossa. Siinäpä se. Oli hyvä ja vastasi odotuksiini ja sai minut ahmimaan kirjaa. Kirjasta ei tän enempää kerrottavaa edes, taattua Dickeriä kuitenkin. Se että tarina sijoittuu edellisten kirjojen väliin jonkin verran häiritsi mua.



Stef Penney: Erämaan armo
suomentanut Jaakko Kankaanpää

Kanada 1867. Talvi on tulossa ja tapahtuu raaka murha. Tapaus saa Dove Riverin kylän sekaisin ja ihmisiä katoaa. Heitä lähdetään etsimään, kuka mistäkin syystä. Niin lähtee myös kadonneen pojan, Francisin, äiti, joka ei voi uskoa pojan tappaneen ketään. Pojan äiti on kirjan päähenkilö ja hänen nimeään ei koskaan kerrota muutoin kuin, että hän on Mrs. Ross.

Kirja polveilee etsintöjen ympärillä ja avaa tarinoita ja ihmissuhteiden solmuja. Loppua kohden sai yllätyksiä ja se oli kiinnostavaa. En osannut edes ajatella murhan syitä ja muita tapettuun Laurent Jammetiin liittyviä juttuja. Eli hyvä kirja siis! 

Tää kirja teki sen verran ison vaikutuksen, että haluan lukea Penneyn muutkin kirjat. Ainakin yksi lisää on suomennettu, mutta muut pitää englanniksi lukea.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut Penneyltä teoksen Näkymättömät. Se oli kyllä hyvä.

    VastaaPoista