keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Habibi

Mun lähikirjaston sarjishyllyssä oli tällainen järkälemäinen opus. Tartuin siihen ihmetellen, että mikähän tääki on. Pienen selauksen jälkeen päätin lainata. Vaikutti niin mielenkiintoiselta ja piirrosjälki miellytti mun silmää. Tää tiiliskivi on Craig Thompsonin sarjakuvateos Habibi.
Habibi on rakkaustarina. Se mukailee jollain lailla tuhannen ja yhden yön tarinoiden juonta. Päähenkilöitä ovat Dodola ja Zam. Heidän tiensä yhdistyvät lapsena, kun Dodola alkaa Zamille äidiksi, vaikka itsekin on lapsi. Dodola kertoo Zamille paljon tarinoita. Tarinoissa mukana kulkee myös Koraanin tarinat. Dodolan ja Zamin tiet kuitenkin eroavat, kun Dodola kaapataan orjaksi. Dodolan kertomat tarinat myös vievät heidän kokemuksiaan eteenpäin.

Dodola päätyy haaremiin ja synnyttää siellä lapsen, joka myöhemmin kuolee. Zam taas harhailee yksinään ja päätyy lopulta eunukiksi. Heidän tiensä kohtaavat viimein, kun Zam päätyy haaremiin töihin. He onnistuvat Dodolan kanssa karkaamaan sieltä ja siitä alkaa pakomatka. Yhdessä taas ollessa kummallakin heistä on ongelmia hyväksyä itsensä sellaisena kuin  he ovat ja myös toinen sellaisena miksi hän on erilläänolovuosien aikana muuttunut ja kasvanut.

Pidin paljon piirrostyylistä. Juoni oli ehkä välillä sekava, mutta meni eteenpäin koko ajan. Kokonaisuutena sarjakuva oli hyvä. Pidin siitäkin, että koko tarina oli kuudessa osassa. Se mukavasti tauotti menoa. Dodolan ja Zamin tarina on surullinen ja kivulias. Silti rakkaus voittaa kaiken.

2 kommenttia:

  1. Minäkin olen tämän joskus lukenut ja on muuten pisin sarjakuvaromaani, jonka olen koskaan lukenut. Tyylikäs oli, mutta minullakin oli ajoittain hieman vaikeuksia pysyä kärryillä eli en ehkä ihan kaikkia nyansseja tajunnut. Silti vaikuttava luku- ja katseluelämys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisella lukukerralla varmaan sais enemmän irti. Niinhän siinä aina käy. En yhtäkkiä muista, oonko itekään lukenu näin pitkää sarjakuvaromaania aiemmin. Thompsonin sarjakuvia ois mielenkiintoista lukea enemmänkin.

      Poista