01 lokakuuta, 2018

Tunne nälkä!

Mielenkiinnosta lainasin Patrik Borgin kirjan tunne nälkä!. Olen seurannut Patrikia Vaakakapinan tiimoilta. Plus oishan se siistiä, jos itselläki olisi nälän tunne. Mulla se on kadonnut jonnekin vuosien varrella.




Kirjassa käytiin hyvin ja selkeästi läpi syömisen eri puolia ja vaikeuksia ja miten ne saa selätettyä. Kirja oli tiivis pakkaus ja siitä tykkäsin. Ei mitään liirumlaarumeita aiheesta, vaan tiukkaa asia. Kirjan avulla pääsee varmasti rentoon ja intuitiiviseen syömiseen. Itse halusin vain tietoa asiasta, vaikka samalla kyllä työstän omia syömisen ongelmiani. 

Pidin kirjassa siitä, että siinä oli tehtäviä, joiden avulla voi pohtia omia asenteita ja uskomuksia syömisen suhteen. Parhaiten minulle jäi mieleen tehtävä, jossa piti listata ruoat, jotka olivat kiellettyjä. Siis jopa terveellinen ruoka voi olla kielletty, koska siihen liittyy jokin kumma uskomus. Itsellänikin on tällaisia uskomuksia, esimerkiksi ostan harvoin kalaa/lohta, koska se on luxusruokaa ja siksi sitä ei voi ostaa kuin harvoin hintansa takia. Jos järjellä miettii, niin kyllähän mulla on varaa ostaa kalaa vähintään kerran kuussa. Silti en osta tuon kumman uskomuksen takia.

Kirja on mielestäni hyvä ja sopii kaikille. Luultavasti tulen lukemaan sen uudelleen joskus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti