08 kesäkuuta, 2020

Jessikka Aro: Putinin trollit

GoodReadsiin kommentoin tätä kirjaa näin: "Tää kirja järisyttää maailmaa ja aukaisee silmiä. Pelottavia juttuja."




Tää kirja oli ku lukis hyvää ja jännittävää dekkaria. Ittiä piti välillä ihan muistuttaa siitä, että ei, en oo lukemassa dekkaria vaan tää on todellista elämää ja tätä paskaa tapahtuu ihan joka hetki. Oli jotenkin rajuhko silmien aukeaminen. Jotenkin sitä on onnistunu itsensä sulkemaan johonkin kuplaan ja ei tiedä tällaisesta paskasta oikein mitään. Kun se ei oo omaa elämää koskettanut. Uutiset aiheesta ovat niin kaukaisia.

Aro kertoo selkeällä ja hyvällä tyylillä omista kokemuksistaan ja usean muun ihmisen kokemuksista heidän joutuessaan Venäjän trolliarmeijan hampaisiin ja miten se koneisto ei lopeta. Todella hyytävää luettavaa! Tekee pahaa lukea ja alkaa pelottaa. Miten muun muassa tehdään valeuutisia ihmisistä ja mustamaalataan heitä, yllytetään ihmisiä häiriköimään heitä, uhataan kaikenlaisella väkivallalla tai vihjaillaan siitä. Ja se jatkuu katkeamattomana virtana, eikä anna sen kohteeksi joutuneelle hetken rauhaa.

Oon myös seurannut Aron oikeusprosessia asian suhteen. Toivon hänen saavan oikeutta. Toivon myös, että Suomessa muutetaan lakeja, jotta netissä tapahtuva väkivalta saadaan rangaistavaksi ja ihmisten elämää turvattua. 

Tästä kirjasta ei voi muuta sanoa, kuin että tän pitäis kaikkien lukea. Tää pitäis myös antaa jokaiselle yläasteikäiselle lahjaksi ja luettavaksi. Tai miksei kaikille suomalaisille! Tää on nykyaikaa, tätä tapahtuu joka sekunti ympäri maailmaa ja se ei kieltämällä muuksi muutu. 

4 kommenttia:

  1. Tämän haluan ehdottomasti lukea. Katsoin taannoin videon (olisko ollut viime vuonna jostain kirjamessuilta), jossa kuvattiin miten Aroa häiriköitiin hänen jakaessaan nimikirjoituksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää kyllä kannattaa ehdottomasti lukea. Oon ite Twitterissä seurannu Aron taivalta ja on se kyllä melkosta se häiriköinti. :(

      Poista
  2. Tämä pitäisi varmaan lukea. On todellakin väärin, että ihmisiä ahdistellaan kuvaamallasi tavalla.

    VastaaPoista