09 kesäkuuta, 2021

Tietokirjojakin tullut luettua

 Oon lukenut useamman tietokirjan nyt alkuvuoden aikana.


Maiju Ristkari/Nina Suni/Vesa Tyni: Sukupuolena ihminen

Tämä oli hyvä kirja sukupuolen moninaisuudesta. Oikeasti mikään ei ole kiveen hakattua sukupuolen suhteen. Oma sukupuoli voi muuttua ja liukua elämänaikana suuntaan jos toiseen ja se on täysin normaalia. Tän kirjan lukemisen myötä tulin vähän viisaammaksi myös itseni suhteen. Tää kirja on tarkoitettu kaikille. Siinä on niin tieteeseen, kuin kokemukseenkin pohjautuvaa tietoa.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: LGBT-kirja)
(Queerlukuhaaste: Tietokirja)





Eero Ojanen&Sirkku Linnea: Suomen myyttiset eläimet

Suomalaisen kansanperinteen ja taruston eläimistä tietokirja. Osa oli minulle tuttuja juttuja ja toiset taas eivät. Mielenkiintoinen kirja joka tapauksessa!

Kuvitus Sirkku Linnea.





Riitta Angervuo&Aarre Leskinen: Kasvien salainen elämä

En oo tehnyt puutarhurin töitä kymmeneen vuoteen. Mun sisällä elää edelleen se ihminen, joka rakastaa ja jota kiehtoo kasvit. Tää oli ihana kirja! Rakastan lukea kasveista ja pohtia niiden älykkyyttä ja kykyjä, joista me ihmiset emme vielä tiedä kaikkea. Uskon, että jonain päivänä me pystytään kommunikoimaan myös kasvien kanssa, kunhan vain löydetään ensin se keino. 






Ann Heberlein: Pieni kirja pahuudesta

Tää oli todella mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä kirja. Meillä kaikilla on kyky pahaan siinä missä hyväänkin. Ajattelen niin, että toisilla se kynnys pahaan, esim. väkivaltaan, on vain pienempi kuin toisilla ja että sitä kynnystä kuitenkin pystyy myös kasvattamaan isommaksi, ettei enää toimisi väkivaltaisesti. Heberlein pohtii tässä kirjassa pahuutta esimerkkien kautta, esim. Josef Fritzlin tai Abu Ghraibin tapausten kautta. Jos tällainen pohdiskelu yhtään kiinnostaa niin suosittelen lukemaan tämän kirjan.

Suomentanut Ulla Lempinen.





Saara Jantunen: Infosota

Seuraan twitterissä Jantusta ja kun kuulin, että Jantunen on kirjoittanut kirjan niin halusin lukea sen. Tässä kirjassa Jantunen kirjoittaa selkeällä ja hyvällä tyylillä ja esimerkkien avulla infosodasta ja aukaisee sen ymmärrettävästi tämmösellekin ihmiselle, joka aiheesta ei juurikaan tiedä. Tää oli kyllä mielenkiintoinen kirja ja nyt minäkin ymmärrän edes alkeet infosodankäynnistä.




Mua on nyt kiinnostanut lukea tietokirjakin ja tällaisia on myös tullut luettua. Aattelin kaivella luettavaksi vielä lisää kasvimaailmaan liittyviä kirjoja. Se aihe varsinkin on jotenkin loputtoman kiinnostava ja kiehtova.

2 kommenttia:

  1. Olen tuota Kasvien salaista elämää katsellut kirjastossa. Jos haluat lukea lisää kasveihin liittyviä tietokirjoja, niin olen itse pitänyt John Kingin kirjasta Elämää auringosta - mitä kasvit tekevät, ja uudemmasta Dave Goulsonin kirjasta The garden jungle - gardening to save the planet, tarkoitus olisi lukea ne joskus uudestaan.

    VastaaPoista