21 kesäkuuta, 2021

Sarjakuvia, sarjakuvia

Sarjakuvia on niin ihana lukea. Oon lukenut niitä taas paljon ja iso kasa odottaa myös hyllyssä mua.


Hannele Richert: Enimmäkseen hyvä näkyvyys

Oon tykästynyt Hannele Richertin tyyliin. Tää Enimmäkseen hyvä näkyvyys kertoo itsensä ja tulevaisuutensa pohdinnasta. Sitähän me ihmiset tehdään kaiketi läpi elämän? Joskus se oman tien löytäminen on tosi vaikeaa, niinkuin tän sarjakuvan Marjalla. Vaikeaa se on ollu itelleki ja epäilen, että se ei tule helpottumaan.

 Marjane Satrapi: Luumukanaa

Sain viimein luettua viimeisen Satrapilta suomennetun sarjakuvan. Luumukanaa kertoo muusikosta, jonka elämä ei ole oikein mennyt putkeen. Pahinta on, kun vaimon kanssa tulee riita ja vaimo hajottaa hänen soittimensa. Silloin hän päättää kuolla. Tarina on yhtä aikaa traaginen ja monta muuta asiaa.

Suomentanut Taina Aarne.
Yann Lepennetier&Romain Hugault: Burma Banshees

Tästä en oikein tykännyt. Kuvitus sinänsä jees, mutta koko sarjakuva liian seksistinen ja naisvihamielinen, että haluaisin enempää tätä sarjaa lukea.

Kääntänyt Per A. J. Andersson.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Sotakirja jossa nainen tärkeässä roolissa)

Goldi: Lepakko! Viikonlopun rakkautta

Tästäkään en hirveänä tykänny. Eikä näköjään oo muuta sanottavaa edes.

(Queer- lukuhaaste: Sarjakuva)

Rutu Modan: Exit Wounds

Rutu Modan on mun uusi sarjakuvalöytö! Tässä sarjakuvassa Koby saa yhteydenoton naissotilaalta, että Kobyn isä on kuollut pommi-iskussa. Se selittäisi isän katoaminen ja siitä alkaa tutkiminen, että onko isä varmasti kuollut. Tää oli mielenkiintoinen! Tykästyin Modanin tyyliin ja varasin kirjastosta toisen löytämäni albumin häneltä luettavakseni.

Kääntänyt Jessica Cohen.

Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks: Viimeinen ilta

Yllätyin, että tämä Rowellin ja Hicksin sarjakuva oli tylsä. Kaiken sen hypen jälkeen, mitä tämä sarjakuva on saanut, tämä olikin tylsä!? Ohhoh. Hicksin kuvituksesta pidin paljon. Muuten tämä on njääh ja plääh.

Suomentanut Taina Wallin.
Tämmösen pläjäyksen sarjakuvia oon lukenu nyt ja lisää on tulossa, jahka saan taas postauksen aikaseksi jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti