14 kesäkuuta, 2021

Fantasiaa

Alkuvuodesta oon lukenu kuusi fantasiakirjaa.


 Lauren DeStefano: A curious tale of the in-between

Tää oli ihana tarina! Bongasin tän Yöpöydän kirjat- blogista joskus kauan sitten ja viimein luin. Oon jotenkin kaivannu tällasia tarinoita, jotka on vähän jänniä ja joissa on sitten onnellinen loppu. 

Tää on tarina Pramista, joka näkee kuolleita. Pram ystävystyy Clarencen kanssa, joka haluaisi puhua kuolleen äitinsä kanssa. Salaperäinen Lady Savant lupaa auttaa heitä siinä ja sitten asiat lähteekin menemään hieman mutkille.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Scifi/fantasia-sankaritar)

Terry Pratchett&Neil Gaiman: Hyviä enteitä

Ensimmäinen spefi-lukupiirin kirja. Kirjassa mielenkiintoinen juoni. Enkeli, demoni, antikristus, noita, ilmestyskirjan ratsastajat, noitia metsästävä armeija ja Maailmanloppu on tulossa. Mitäs sitten tapahtuu? No, hahmoja oli kyllä ihan liikaa tässä ja se teki kirjasta sekavan. Viihdyttävä kirja kuitenkin loppuissaan, vaikka loppu kyllä lässähti ku pannukakku.

Suomentanut Mika Kivimäki.

Ray Bradbury: Voikukkaviiniä

Spefi-lukupiirin toinen kirja. Tää oli vähän tylsä. Hyvin rauhallinen, kesäinen ja leppoisa tunnelmaltaan. Osa tarinoista oli hyviä ja mielenkiintoisia, toiset vain tylsiä.

Suomentanut Hanni Salovaara.

Darcie Little Badger: Elatsoe

Huh, että tää kirja olikin hyvä. Alku lähti hitaasti käyntiin, mutta kun päästiin liikkeelle niin vei mennessään lujaa. Tää oli ihana sekoitus Lipan Apassien perimätietoa, fantasiaa ja nykyaikaa. Tulispa tälle jatkoa. Haluan lukea lisää Little Badgerilta. Tässä kirjassa Elatsoen serkku kuolee ja serkku ilmestyy Elatsoelle ja kertoo, että hänet murhattiin. Elatsoe alkaa selvittämään asiaa ystävänsä Jayn kanssa. Jay kuuluu aikamatkaajiin. Tarinassa on hirviöitä, vampyyreja ja kaikkea jännää. Ois mahtava, jos tämä suomennettaisiin!

Kuvitus Rovina Cai.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Naiskirjailija jonka pitäisi olla tunnetumpi)

Ilkka Auer: Agnes Af Forseillesin kymnaasi orvoille ja hyljeksityille tytöille

Ai että rakastin tätä kirjaa. Ehdottomasti paras Auerin tähän mennessä kirjoittama kirja. Ihanaa, että tälle ilmestyy jatko-osa tänä vuonna! Varasin sen jo. Tää kirja kertoo Sofiasta. Hänen elämä on vaikeaa ja lopulta hän yrittää itsemurhaa. Kuolemisen sijaan hän päätyy Kymnaasiin, orpojen ja hyljeksittyjen tyttöjen kouluun, jota uhkaa pimeät voimat. Kymnaasi on kiehtova paikka, ihan mielissään luin kirjaa menemään. Tää on siis kauhua ja mikä parasta, just mulle sopivaa kauhua. Jännittävä, mieltä kutkuttava, ihastuttava ja vähän ahdistava kirja. Kirjan maailma on mielenkiintoinen. Ja ihanaa, että se sijoittuu Suomeen!

Susanna Hynynen&Dess Terentjeva: Neonkaupunki

Spefi-lukupiirin kolmas kirja ja voi että oli hyvä. Maailma oli tässä mielenkiintoinen ja todellakin haluan saada tietää siitä lisää. Tää oli erittäin sujuvaa luettavaa ja sivut vaan kääntyili menemään. Hahmotkin oli mielenkiintoisia. Toinen osakin on vasta ilmestynyt ja oottaa mulla hyllyssä, että pääsen tarttumaan siihen.

Mukavan paljon tullu luettua nyt fantasiaa. Siksi osallistuin tuohon spefi-lukupiiriinkin. Lukupiirien avulla saa myös haastettua itseään lukemaan kirjoja, joihin ei muuten niin helposti tulisi tartuttua.

2 kommenttia: