12 marraskuuta, 2021

Hugh Howeyn Siilo-trilogia

 Tää Howeyn Siilo-trilogia oli mahtava! Semmonen aivoja päräyttävä tää maailma. Tää pitää jokaisen lukea ja kokea, ei tätä oikein voi ees kuvata. Juonen yksinkertainen kuvaus: maan sisään ollaan rakentamassa siiloja, jotta ihmiset pääsevät tarvittaessa turvaan. Sitten tapahtuu se pelätty ydinpommitus/-sota ja iso määrä ihmisiä siirtyy siiloihin turvaan asumaan. Asiat sujuu vuosikymmeniä ja satoja siilon sääntöjen mukaan, kunnes eräät alkavat kyseenalaistaa siiloja ja ottaa selvää asioista maan pinnalla. Ja mitä sitten tapahtuu?

Siilo #1

Tää oli ahmittava kirja! Oli pakko loppu hotkasta, ku kirja piti niin otteessaan. Mielenkiintoinen maailma, ku ihmiset elää siilossa maan alla 144:ssä kerroksessa. Seuraava osaki piti varata heti.



Siilo #2

Tän trilogian tarina on kyllä vangitseva. Selviää siilojen alkuvaiheet ja miten niihin päädyttiin.



Siilo #3

Tää trilogia oli kyllä niin hyvä. Paljo laitto ajatuksia liikkeelle. Loppu jäi niin auki, että ois mahtava saaha tähän vielä jatkoa, että mitäs sitten. Jännää oli seurata päähenkilöitä ja heidän elämää ja ratkaisuja. Oli myös turhautuneita mitä vittua- hetkiä. Tää trilogia pitää kyllä lukea joskus uudestaan.



Ehdottomasti lukemisen arvoinen tarina. Kyllä sitä sai taas miettiä, että miksi ihmiset toimii niinkuin ne toimii. Miksi tää kaikki piti tehdä ja oliko tässä mitään järkeä? Iso suositus tälle trilogialle! Oli päräyttävä.

6 kommenttia:

  1. Olenkin tuon ekan kirjan lukenut, mutta "unohdin" jatkaa sarjan parissa. Miten aina käy näin! Pitäisi ottaa oikein asiakseen lukea se seuraava osa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla jää seuraavat osat lukematta, jos ne ei tarpeeksi vedä. :D

      Poista
    2. Mulla jää ihan muuten vaan eli ei tosiaan ole kirjan vika aina (joskus kyllä on, mutta Siilon kohdalla ei näin ole) :D

      Poista
  2. Olen lukenut Siilon ja se oli kyllä varsin hyvä. Voisi kyllä lukea nuokin muut osat. Häneltä on myös ilmestynyt suomeksi ainakin sellainen teos kuin Hiekka, joka sijoittuu eri maailmaan. Sekin voisi olla lukemisen arvoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon sitä Hiekkaa kattonuki, että pitäskö lukea.

      Poista