15 marraskuuta, 2021

Pari YA-kirjaa

Tässäpä kaksi oikein hyvää young adulta- kirjaa, joissa myös sateenkaariteemat.


Sabina Khan: The loves and lies of Rukhsana Ali

Tää oli kirja, jossa elin vahvasti Rukhsanan tarinan mukana. Välillä ahdistuneena ja kiukkusena, välillä iloisena ja helpottuneena. Tää kirja todella herätti tunteita laidasta laitaan.

Rukhsana on lesbo ja hänen bangladesilaiset vanhempansa ja kulttuurinsa ei hyväksy sellaista. Asia paljastuu Rukhsanan vanhemmille ja siitä seuraa aikamoinen katastrofi. Rukhsana huijataan Bangladesiin, että hänen mummunsa on hyvin sairas ja kuolemassa. Sielä paljastuu totuus: hän on sielä vain, jotta hänen vanhempansa voivat järjestää hänet naimisiin ja saavat lesbo-höpötyksen hänestä pois. Miten selvitä tällaisesta tilanteesta? Siitä seuraakin jännittävät hetket ja melkoista draamaa, mutta onneksi kaikki päättyy lopulta hyvin. Oli kyllä melkoista myllerrystä mun pään sisällä tän kirjan lukeminen!



 
Aiden Thomas: Cemetery boys

"Ah, nää nykyajan ya-kirjat on parhautta. Mahtava tää maailma, mikä kuoleman ympärille rakennettu. Trans-sukupuolinen päähenkilö. Hänen suhteensa kummitukseen. Lopun jännitys. Love it." Näin kirjotin GoodReadsiin tästä kirjasta. Tää oli kyllä todella hyvä! Tänkin kirjan parissa elin tunteella mukana. Jännitin, olin ärtynyt, olin ihastunut jne. Ois mahtavaa, jos tälle kirjalle tuli jatkoa! Nää päähenkilöt oli niin mielenkiintosia tyyppejä. Ja tää maailma oli niin mielenkiintonen ja hyvin rakennettu.

Juoni tiivistettynä: Yadriel on transpoika ja hänen perheensä ja sukunsa on vaikea hyväksyä sitä. Lisäksi Yadriel haluaa osallistua perinteiseen rituaaliin, joka on tarkoitettu pojille. Serkkunsa Maritzan avulla hän tekee sen itse ja herättää kummituksen, Julianin, eikä serkkuaan, joka on murhattu. He kolme päätyvät yhdessä selvittämään, missä on Julianin ruumis ja mitä muille Yadrielin ja Maritzan yhteisöstä kadonneille ihmisille on tapahtunut. Ja tää oliki jännää luettavaa!

Lisäys: Cemetery boys on muuten suomennettu ja on nimeltään Hautausmaan pojat.



Onko kukaan muu lukenu näitä? Tykkäättekö lukea nuorille suunnattua kirjallisuutta?

4 kommenttia:

  1. Minun on tarkoitus järjestää erän toisen kirjagrammaajan kanssa lanutempaus ensi vuoden alussa. Harvemmin tulee luettua ya:ta mutta haluankin nyt sitten haastaa itseni ja muut lukemaan sitä. :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa kiinnostavalta tuo Sabina Khanin kirja, kiva kun kerroit siitä! Periaatteessa pidän lasten- ja nuortenkirjoista (jotkut ovat todella helmiä ja toiset kevyinä välipalalukemisina mukavia), mutta niitä ei ole tullut pitkään aikaan luettua.

    VastaaPoista
  3. Thanks to Dr OSAGIE for helping me increase the size of my Penis. I have been married for a long time and due to my small Penis I was unable to satisfy my wife and that made us childless and my wife planned to leave me I was really disappointed with myself and I was also having weak erection I thought all my hope was gone not until I saw a testimony on how the same Dr OSAGIE helped someone increase his Penis size. I was desperate to do anything to regain my sex life back and I contacted him and he promise to help me so he gave me a herbal mixture which i was using and after three days I began to experience changes. I am writing this testimony not only because he has helped me increase the size of my Penis, I can now satisfy my wife and my wife is three months pregnant. All thanks to Dr OSAGIE if you are having a weak erection problem or small Penis size contact him with his email:drosagiesolutionhome5 @ gmail. com or whats app him +2347035866588.

    VastaaPoista