03 toukokuuta, 2022

Åsa Larsson: Isien pahat teot

Vihdoin ja viimein pääsi lukemaan jatkoa Rebecka Martinssonin tarinaan! Mutta samalla olin, että ääääääää, ku tää on viimenen kirja tähän sarjaan. 

Tää oli just niin hyvä, ku sarjan aiemmatkin kirjat. Viihdyttävä, tunteita herättävä, ahmittava. Ja oli tosiaan haikea olo lukiessa, ku tiesi, ettei tää jatku tästä enää. Että viimeistä viedään. 

Tarina alkaa siitä, kun pieneltä saarelta vanhasta talosta löydetään ruumis pakastimesta. Paljastuu, että ruumis on 60 vuotta sitten kadonnut nyrkkeilijä ja että hänet on tapettu. Asioita mutkistaa se, että tää talo, josta ruumis löytyi, on Rebecka Martinssonin sukulaisten talo. Sukulaisten, joiden kanssa hän ei tule toimeen ja jos pikkutarkkoja ollaan, ni eivät he ole biologisia sukulaisia, koska he olivat Rebeckan äidin ottoperhe. 

Tarina polveilee eteenpäin ja sivut vain kääntyilivät menemään, kun murhatutkinta etenee.Oli mukavaa olla vanhojen tuttujen hahmojen parissa, vaikka hieman joutu kyllä vuosien jälkeen pinnistelemään, että kuka oli kuka jne. Ja varsinkin, kun patologi kuoli, olin että ääh ja kun muitakin kuolemia tuli ni meno vaan parani tai paheni. No, joka tapauksessa, tää oli todella hyvä kirja!

Mää niin toivon, että Larsson jatkais tätä sarjaa tai alottas vaikka uuden dekkarisarjan.

6 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä dekkarisarja ja tämä viimeinen osa oli huippuhyvä.

  VastaaPoista
 2. Larsson on jäänyt minulle tuntemattomaksi. Varmasti harmittaa, kun on tykännyt sarjasta ja tietää, että se loppuu. Itse olen ollut huono lukemaan dekkarisarjoja. Usein tulee luettua vain kirja tai pari per sarja, eivätkä nekään välttämättä ole ensimmäisiä osia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sarjassa oli "vaan" kuus osaa ni mukavan lyhyt. :D Suosittelen kyllä lukemaan!

   Poista
 3. Minä olen vähän uupunut (dekkari)sarjoihin, kun niitä on paljon ja ne vain jatkuvat ja jatkuvat loputtomiin. :D Mutta tätä sarjaa voisi ehkä harkita, onhan se kovin pidetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut on kyllä mahottoman pitkiä sarjoja. Väsy tulee helposti jo ennen kymmenennettä osaa. Tää ei sentäs niin pitkä! :D

   Poista