03 helmikuuta, 2023

Diana Wynne Jones: Noidan veli

Serkkuni suosituksesta luin tän! Ja kyllä kannatti!



 
Eric ja Gwendolyn ovat sisaruksia, jotka joutuvat orvoksi. Heidät sijoitetaan neiti Sharpin hoteisiin. Gwendolyn saa taikomisoppitunteja, koska on lahjakas noita. Kissa eli Eric taas ei pysty oikein mihinkään. Gwendolyn ottaa sitten yhteyttä Chrestomanciin, kuuluisaan noitaan, että josko hän ottaisi heidät hoteisiinsa ja opettaisi hänelle taikomista. Niin Gwendolyn ja Kissa päätyvät Chrestomancin linnaan ja siitä tämä kirja oikeastaan pääsee kunnon vauhtiin.

Pikkuhiljaa paljastuu, että Gwendolyn on häikäilemätön, kostonhaluinen, ilkeä ja tosi itsekäs kakkiainen. Kirjassa käsiteltiin näitä teemoja eli kostonhalua ja itsekkyyttä kiinnostavasti ja sopivalla tasolla. Kissa taas on kiltti, mutta roikkuu siskossaan, koska muita hänellä ei enää ole. Gwendolynin tekemisten seurauksena tapahtuu kaiken näköistä ja Kissa joutuu pulaan jos toiseen. Lisäksi kirjassa tulee myös hyvin esiin se, mitä tapahtuu, kun lapselle ei kerrota kaikkea oleellista hänestä itsestään ja elämästään eli pidetään tietämättömyydessä. 

Kaikesta huolimatta kirja oli musta tosi ihana! Tunnelma oli silti lämpöinen ja maailmaki oli mielenkiintoinen. Tää oli tän sarjan eka osa ja haluan kyllä lukea muutkin osat!

2 kommenttia:

  1. Olenkohan tätäkään lukenut? Jotenkin tarina ei kuulosta kovin tutulta. Aika monta Jonesilta luin kyllä, mieleen on jäänyt Merlin-salaliitto ja Aarnikotkan vuosi (jälkimmäinen enää nimenä). Näitä on Lieksan kirjastossa edelleen ihan esillä eli ilmeisesti maistuvat myös uusille sukupolville. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä aika ikiaikaisia kirjoja ton maailman takia.

      Tää taitaa olla toinen Jonesilta lukemani kirja. Eka oli se Liikkuva linna.

      Poista