27 marraskuuta, 2023

Elina Rouhiainen: Kesytön & Uhanalainen

 Teki mieli lukea ihmissusi-aiheisia kirjoja ja ku törmäsin tähän Elina Rouhiaisen Susirajan ykkösosaan Ellibsissä ni päätin rueta lukemaan. Muistelen, että oisin lukenut sen ja myös tän kakkososankin joskus 10v sitten. Se ei haitannut lukukokemusta mitenkään.




Tarina alkaa siitä, että Raisan äiti kuolee ja hän muuttaa Kainuuseen enonsa luokse, koska on vielä alaikäinen. Enon luona ja Hukkavaarassa muutenkin on jotain outoa. Muutamien mutkien kautta Raisa päättelee, että melkein kaikki Hukkavaarassa ovat ihmissusia. Ja hän myös rakastuu yhteen niistä, Mikaeliin. Kaikenlaista tapahtuu ja lopulta Raisa pakenee ihmissusia ystävänsä Nikon kanssa. 

Toisessa osassa ollaan Helsingissä ja Mikael yhtäkkiä ilmestyy sinne. Hukkavaarassa asiat ovat päin sitä itseään ja lopulta Raisa ja Niko palaavat Mikaelin kanssa sinne ottamaan asioista selvää. Samalla Raisa alkaa saada jotain selkoa omasta menneisyydestään ja ettei hän olekaan ihan tavallinen ihminen. 

Raisan ja Mikaelin rakkaustarina oli välillä vähä ääh, mutta ei onneksi liian siirappinen. Ärsytti välillä vähä jopa se homma. Mutta kiehtova maailma kyllä on ja sivuhahmot oli mahtavia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti