17 marraskuuta, 2023

Lapsille luettavaa

 Tullut jälleen kerran luettua näitä lapsille suunnattuja kirjoja. Nykyään ne kiinnostaa mua paljon enemmän kuin aiemmin.


Gijé & Carbone: Soittorasia 3: Menneisyyden varjot
suomentanut Jukka Heiskanen

Tämä kirja jatkoi Nolan seikkailuja. Tällä kertaa Nola ei mennytkään Pandorientiin, vaan sieltä tuli luvatta porukkaa hänen maailmaansa. Siitä syntyikin aikamoinen sotku, jota saadaan selvittää monen hengen voimin. Nolan isäkin joutuu kestämään kaikenlaista, kun hänet taiotaan. Mukava seikkailu oli tämä!



Marlyn Spaaij: Sisters of the mist

Tämä oli aikas hieno tarina kasvamisesta, kun kroppa muuttuu ja aikuisuus lähenee. Ja miltä se voi näyttää pikkusiskojen silmissä! Ihan kuin isosisko joutuis Frygean metsän taikomaksi ja hänet pitää pelastaa siltä karmeudelta. Kyra, Margot ja Janna menevät kesäksi mummulaan ja siellä Margot joutuu metsän valtaan. Kyra ja Janna alkavat raastavan pelastamisurakkansa. Ja mitä kaikkea pelottavasta metsästä paljaastukaan myös Kyralle! Janna on vielä niin pieni, ettei ihan tajua. Tää oli taianomainen ja symbolinen tarina. Tykkäsin!


Larysa Denysenko & Olena London: Ilmahälytysten lapset
suomentanut Eero Balk

Taas mennään Ukrainaan. Tää kirja kertoo meneillään olevasta Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan. Mija syntyy pommitusten keskelle, mutta hänellä on erikoinen kyky. Hän kykenee aistimaan muut ilmahälytysten keskellä olevat lapset, että mitä he tekevät ja missä ovat. Mija auttaa heitä minkä pystyy. Aika riipaiseva kirja kyllä, vaikka kerrottukin niin ettei ole synkimmästä päästä.


Tällaisia lastenkirjoja tällä kertaa. Monenlaisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti