15 marraskuuta, 2023

Eva Frantz: Kahdeksas neito & Leena Lehtolainen: Vihreän lohikäärmeen risteys

 Kaksi suomalaista naisdekkaristia, olkaa hyvät!


Eva Frantz: Kahdeksas neito

Anna Glad -sarjan toinen osa! Tässä oliki mutkaisa juoni loppujen lopuksi.

Joulukuinen päivä ja avannosta löytyy kuollut nainen. Anna Glad pääsee taas tutkimaan murhaa. Murhassa onkin mutkia matkassa useampi. Miten kaikkeen liittyy läheisella saarella sijaitseva koulu, jossa oli aikanaan hankalia nuoria? Nykyään se on Futurica-niminen opinahjo. Tarinaan sekaantuu tämän nykyisen koulun oppilaita, jotka joutuvat kestämään aikuisten miesten seksuaalista häirintää ja päättävät kostaa. Entä sitten Lucianpäivä? Miten se liittyy kaikkeen? Annan päätä ja sydäntä vaivaa myös Tomas, joka on toisella puolen Atlanttia. Rolf taas joutuu/pääsee sydänleikkaukseen ja se stressaa Rolfia suuresti. Onneksi Anna pohtii hänen kanssaan töitä ja järjestää myös yllätyksen. Monenlaisia mutkia on matkassa ja oli kyllä mielenkiintoista luettavaa taas! Mukavana ylimääräisenä juonena on Annan ja kumppanien uusi työkaveri, joka onkin melkoinen tapaus, etten sanoisi jopa että raivostuttava.

Frantz loi taas kunnon kiemurat luettavaksi. Seuraava osa pitää kyllä saada käsiinsä pian!





Leena Lehtolainen: Vihreän lohikäärmeen risteys

En oo Leena Lehtolaiselta lukenut muuta kuin Hilja Ilveskero -sarjaa. Tää nuortenkirja herätti mun kiinnostuksen ja tartuin siihen!

"Miksi vihreän lohikäärmeen kuva ilmestyy seinään yhä uudestaan?

Vihreän lohikäärmeen risteys on nuortenjännäri menetyksestä ja ystävyyden voimasta. Asioista, joita ei haluta paljastaa aikuisille. Maailmasta, jossa pelko ja toivo kietoutuvat toisiinsa, eikä kukaan lopulta pärjää yksin.

Kuka on maalannut kävelyteiden risteyksessä olevaan sähkökaappiin lentoon lähdössä olevan vihreän lohikäärmeen? Miksi kuva ilmestyy seinään yhä uudestaan, vaikka se maalataan peittoon tai koetetaan pestä pois?

Juuri lukion aloittanut Viggo tietää, että alkuperäisen maalauksen teki hänen veljensä Joel. Joel harrasti mahjongin japanilaista versiota riichiä ja vihreä lohikäärme oli hänen lempitiilensä pelissä. Joel on ollut kadoksissa yli kaksi vuotta, eikä poliisilla ole minkäänlaista johtolankaa. Onko hän lähtenyt vapaaehtoisesti vai joutunut rikoksen uhriksi?

Selma ja hänen ystävänsä Sennu Koivu kävivät usein katsomassa lohikäärmettä. Vietnaminkiinalaisen äidin tytär Sennu oli heidän leikeissään itäinen lohikäärme, Selma läntinen. Tytöt keksivät yhdessä lohikäärmeiden kielen, jota ei ymmärtänyt kukaan muu kuin he. Nyt Sennua ei enää ole, mutta Selma käy lohikäärmeen luona etsimässä yhteyttä kuolleeseen ystäväänsä.

Selman sisaruksella Savulla on omat huolensa. Roadman-kulttuuria ihannoiva jengi on saanut kiristettyä hänet mukaan ryöstelemään merkkivaatteita. Selma ei halua katsoa vierestä, kuinka Savu tuhoutuu. Uskaltaako hän kertoa murheestaan Sennun isälle Pekka Koivulle, joka on töissä Länsi-Uudenmaan poliisin nuortenyksikössä? Minkä neuvon Vihreä lohikäärme antaa Selmalle ja Viggolle?."


Että mitäpä tähän lisäämään. Kirja oli vetävä ja ahmittava, hahmot hyviä ja nautin sen lukemisesta. Lopussa oli mukavia yllätyksiä, joita en ihan osannut odottaa. Ois hauskaa lukea jatkoa tälle kirjalle!


Kaks aika erilaista kirjaa olivat. Toki toinen nuorille suunnattu ja toinen aikusille. Yhtäkaikki, hyviä molemmat ja kiinnostaa lisää lukea molemmilta.

2 kommenttia: