17 lokakuuta, 2024

2 sarjakuvaa rakkaudesta ja parisuhteista

Tähän hetkeen sopivasti sarjakuvia rakkaudesta ja niihin liittyvistä ongelmista, mitä voi parisuhteessa tulla tai mitä voi vaikkapa oman maat lait vaikeuttaa.

 

Jane Deuxard & Deloupy: Iranian love stories
kääntänyt Ivanka Hahnenberger

Tässä sarjakuvassa käsiteltiin iranilaisten nuorten tilannetta, jossa ei voi seurustella kenen kanssa haluaa, ei edes heteroparit, ja jossa seksi ja suuteleminen ja muu, kaikki on kiellettyä. Pseudonyymien takana olevat sarjankuvantekijät ovat haastatelleet Iranin reissuillaan seurustelevia pareja ja näiden pohjalta sitten tehneet tämän sarjakuva-albumin, joka kertoo eri parien tarinat Iranissa, kun uskonnolliset säännöt määräävät kaiken rakkauden suhteen.

Tämä albumi oli koskettava ja myös kiukuttavaa luettavaa. Onhan se nyt ihan paskaa, kun ei itse voi päättää niinkin isosta asiasta, kuin tulevasta puolisosta.


Sophie Lambda: So much for love
kääntänyt Montana Kane

Tämä oli Lambdan omaelämäkerrallinen sarjakuva hänen kokemuksistaan lähisuhdeväkivallasta. Tämäkin aiheutti kaikenlaisia tunteita. Sopivan ajankohtainenkin nyt, kun ollaan tässä viikon aikana saatu kuulla ja lukea uutisia Janne Puhakan murhasta, jonka hänen ex-puolisonsa teki.

Koskettava tarina tämäkin. Tässä sai myös toivoa, koska tarinassa tulee myös esiin se, miten Lambda myös toipui kokemastaan apua saatuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti