15 lokakuuta, 2024

Nancy Springer & Serena Blasco: Enola Holmes - sarjakuvia Sherlock Holmesin siskosta

 Nancy Springerin kirjojen pohjalta Serena Blasco on tehnyt tämän sarjakuvasarjan ja sen on sitten kääntänyt englanniksi Tanya Gold. Tykkäsin tästä ideasta tosi paljon! Sherlock Holmesilla on pikkusisko, joka onkin yhtä nerokas, ellei jopa nerokkaampi, ratkaisemaan mysteereitä.


Tarinat sijoittuvat 1880-luvulle. Enola on 14-vuotias, kun hänen äitinsä katoaa tyttärensä 14-vuotissyntymäpäivänä. Katoaa kuin tuhka tuuleen. Enolan isoveljet, Sherlock ja Mycroft rientävät hätiin, mutta Enola pakenee heitä, koska he aikovat laittaa hänet sisäoppilaitokseen, jonne Enola ei missään nimessä aio mennä.


Tällä pakoreissulla Enola kohtaa monia mysteereitä, oppii naamioitumaan ja oppii pärjäämään aika itsenäisesti. Se ehkä himpun epäuskottavaa, koska tuo aika ja koska Enolan ikä. Annan se anteeksi, koska tämän ei ole tarkoituskaan olla täysin totuudenmukaista. Kuvitus on todella ihanaa ja ihastuin siihen hyvin paljon. Tykkään Blascon tyylistä todella. 

Näissä molemmissa kirjoissa oli kolme eri mysteeriä ja niiden myötä myös seurattiin Enolan taivalta, kun hän yrittää pärjätä ja piiloutua veljiltään ja samalla myös etsiä äitiään. Tarinat olivat kiinnostavia ja veljetkin esiintyvät niissä, koska sattumalta (?) Enola päätyy ratkomaan samoja tapauksia kuin Sherlock. Viimeisessä tarinassa selviää monia asioita. Toivon silti, että näitä tarinoita tulis vielä lisää sarjakuvamuodossa. Kirjoja on kuitenkin julkaistu ainakin 9.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti