23 lokakuuta, 2024

Kaksi 1940-luvun tyttökirjaa

 Kaksi vähän vanhempaa suomalaista tyttökirjaa! Molemmissa päähenkilönä orpotyttö. Luin nämä jo kesällä, mutta en oo saanut aikaseiksi blogata näitä. (Ja on hirveä bloggausjono, ku ei vaan jaksa ja ei saa aikaseksi.)


Vappu Väre: Pirkko etsii perhettä

Tää kirja oli yhtä aikaa liikuttava ja semmonen reipas kirja! Pirkko on pikkusiskonsa kanssa sotaorpo ja heidät on lähetetty Helsinkiin saamaan uusi koti. Tilanne menee siihen, että Pirkon sisko on pääsemässä uuteen kotiin, mutta Pirkko itse ei koska ei ole enää taapero kuten siskonsa on. Kirja kuvaa tätä tilannetta ja siskosten tietä saada uusi perhe. Tykkäsin tästä tosi paljon! Ja loppukin oli onneksi onnellinen!




Marja Rovia: Tätien holhokki

Tää oli myös sellainen reipas ja positiivinen kirja. Tässä kirjassa tämä "holhokki" (jonka nimen oon unohtanut täysin) joutuu muuttamaan kaupunkiin, koska hänen tätinsä ovat päättäneet sivistää tätä tällaista "poikatyttöä" ja tehdä näistä hyvän tytön/naisen ja antaa myös koulutuksen. Tää olikin aika mainio kirja, koska tätien holhokilla on jotenkin hauska asenne kaikkeen. Hän on myös menettänyt vanhempansa ja on enonsa huostassa ja on monenlaista mutkaa ja sitten tätit rykäsee sekottaan pakkaa. Kiva kirja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti