keskiviikko 10. elokuuta 2016

Galaksin viimeinen toivo

Star Wars. Luke Skywalker. Galaksin viimeinen toivo.

Pitkästä aikaa sarjakuvia! Enpä olis välttämättä itse hoksannut näitä lainata. Mieheni ja hänen ystävänsä olivat lainanneet nämä kirjastosta ja tietenkin itsekin sitten tartuin näihin.


Ensimmäisessä osassa tarinat alkavat kuusi vuotta ennen Yavinin taistelua ja viimeinen n.8kk Yavinin taistelun jälkeen. Luke Skywalker tietysti päähenkilö tarinoissa. Kirjassa on 7 eri tarinaa.


Toisessa osassa on kolme tarinaa ja ne sijoittuvat ajalle n.9kk Yavinin taistelun jälkeen - 2v Yavinin taistelun jälkeen.


Kolmannessa osassa on 4 tarinaa. Sijoittuvat ajalle 3v Yavinin taistelun jälkeen - 25v Yavinin taistelun jälkeen.


Tarinat ovat eri piirtäjien ja kirjoittajien tekemiä. Pidin siitä, että piirrosjälki vaihteli eri tarinoissa. Mukavaa oli myös se, että tarinat olivat eri ajoilta. Hieman silti piti kaivella muistia ja kysellä Mieheltäni, että mitä mikäkin tarkoitti tai miten ne menikään. Itsehän katsoin Star Wars- elokuvat ensimmäisen kerran viime talvena. Yavinin taistelu on siis se taistelu, jossa Luke Skywalker tuhosi Kuolemantähden ja näin ollen se oli suuri voitto Kapinaliitolle.

Nämä kirjat olivat hyviä! Ahmaisin nämä kolme melkein yhdeltä istumalta ja sitten harmittelin, ettei näitä ole enempää. Pikainen googlettelu kertoi, että Star Warsiin liittyviä sarjakuvia löytyy kyllä enemmänkin. Arvatkaas, aionko niitä hommata lisää luettavakseni?!

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. En ole ikinä lukenut Star Warsia, enkä edes nähnyt kuin 1,5 elokuvaa. Nytkin intän lapseni kanssa siitä, onko viimeisimmän nimi The Force awakens vai The Horse awakens. Mutta näistä voisin innostua, tai jos en minä, niin se lapseni. Hän nimittäin koittaa löytää sopivaa luettavaa, riittävän kiinnostavaa, mutta ei kamalan tekstivoittoista. Sopisivatko nämä 11-vuotiaalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa on ampumisia ja räjähdyksiä, kuten elokuvissakin. Joten sanosin, että oman harkinnan mukaan sopivat 11-vuotiaalle. Ite oisin varmaan 11-vuotiaana lukenu noi ihan tyytyväisenä. :D

   Poista
 2. Hakusessa isännälle star wars Luke Skywalker galaksin viimeinen toivo 1

  VastaaPoista