lauantai 6. elokuuta 2016

Neidon ryöstö

Jane Johnsonin Neidon ryöstö on mielenkiintoinen kirja, jossa sekoittuu nykypäivä ja 1600-luvun elämä.


Julia Lovat saa rakastajaltaan erolahjaksi 1600-luvun kirjontaoppaan. Alkaessaan tutkia kirjaa tarkemmin, Julia huomaa sen olevan täynnä pientä kirjoitusta. Kirjoitus on 1600-luvulla eläneen Catherinen hurja tarina päiväkirjamerkintöinä.

Julia lukee Catherinen tarinaa ja samalla käy läpi omaa suhdettaan Michaeliin ja heidän tekemäänsä aviopetokseen. Michael on Julian ystävän, Annan, aviomies. Julia käy Cornvallissa auttamassa ystäväänsä Alisonia, jonka mies on tehnyt itsemurhan. Sieltä hän pakenee Michaelia Marokkoon tutkiessaan Catherinen tarinaa.

Catherine on saanut kirjontaoppaan Robilta, serkultaan, josta on tuleva hänen aviomiehensä. Cat ei halua sitä, hän kokee olevansa jumissa elämänsä kanssa. Ja mitä nainen voi tehdä 1600-luvulla ilman miestä? Sattumalta hänet ja 59 muuta kaapataan kirkosta merirosvojen toimesta ja hän huomaa olevansa laivassa matkalla Berberiaan. Matkalla hän kokee hurjia käänteitä, hänet myydään orjaksi ja hän päätyy rikkaan miehen alaisuuteen kirjonnan opettajaksi.

Rob ei ole luovuttanut. Hän haluaa saada Catin takaisin ja onnistuu pääsemään matkaan kohti Berberiaa. Monen kurjuuden jälkeen he kohtaavat, mutta kaikki ei menekään niin kuin Rob haluaa.

Olipa ihana kirja! Jänniä hetkiä, rakkautta, kurjuutta. Hyvä että malttoi kirjan laskea kädestään edes hetkeksi.

2 kommenttia:

  1. Tämä on minulle vieras kirja, mutta kiinnostuin tästä.

    VastaaPoista