sunnuntai 28. elokuuta 2016

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille

Tähän kirjaan tartuin kirjastossa ja huomasin lukevani sitä seisten kirjaston kirjahyllyn edessä.


Ransom Riggsin esikoisromaani on jännä, erikoinen ja mukaansa tempaava. Toisaalta myös loppua kohden vähän läsähtänyt ja kliseinen. Ja silti, kun huomasi lopun jäävän auki, ärsytti, ettei ole jatko-osaa, ainakaan heti perään luettavaksi. (Pikainen googletus kertoi jatko-osia olevan kaksi. Ääks, joudun kohta siirtymään englannin kielellä lukemiseen kokonaan tällä menoa.)

Jacob on nuori miehen alku, joka on lapsena saanut kuunnella isoisänsä hurjia tarinoita lapsuudestaan. Jacob joutuu todistamaan isoisänsä raa'an kuoleman. Siitä seuraa ongelmia. Monen mutkan kautta hän päätyy matkustamaan isänsä kanssa saarelle, jossa isoisä oli orpokodissa. Saarella Jacob törmää outoihin lapsiin ja heitä seuratessaan siirtyy eri aikaan samalla saarella. Niin hän saa selville totuuden isoisästään ja itsestään. 

Tarina on erikoinen ja mielenkiintoinen. Ei sellainen perinteinen fantasiapläjäys. Ja nyt kun tiedän, että kirjaan on jatkoa kaksi osaa, tahdon lukea ne.

8 kommenttia:

 1. Tämä on ihan loistava! Luin tämän joskus vuonna 2012 kun kirja ilmestyi, joten ehkä nyt olisi jo aika uudelleenluvulle kun elokuvaversiokin on tulossa. Harmi, että jatko-osia ei ole suomennettu. Olen lukenut kakkososan Hollow Cityn, josta tykkäsin, mutta Library of Souls odottelee vielä hyllyssä lukemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää jostain kaivaa jatko-osat käsiini ihan mielenkiinnosta...

   Poista
 2. Tämä on tosi erikoinen kirja, ja kuvitus on aika huippua! En ole viitsinyt etsiä jatko-osia käsiini, mutta kiva kuulla mitä niistä tykkäät jos luet ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvituksesta määki pidin. Aattelin lukea jatko-osat, kuhan jostain saan ne käsiini. Kynnystä englanniksi lukemiseen kyllä löytyy... :D

   Poista
 3. Tämä on roikkunut lukulistallani jo kauemman aikaa, mutta en saa koskaan aloitettua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitahan tarttua! Tää oli kyllä jännää luettavaa.

   Poista
 4. Tää vaikuttaa tosi mielenkiintoselta! Ja just semmoselta, mitä haluais lukea täs vähän syssymmällä kun illat jo pimenee ja sade hakkaa ikkunaan. :D

  VastaaPoista