lauantai 12. toukokuuta 2018

Bad Feminist

Olin pitkään miettinyt, että haluan lukea ja tietää enemmän feminismistä ja muuhun aiheeseen liittyvästä. Niinpä päädyin lukemaan ensimmäiseksi Roxane Gayn kirjan Bad Feminist. Bad Feminist on esseekokoelma, jonka ovat suomentaneet Koko Hubara ja Anu Partanen.
Mulla ei ollut kirjaa kohtaan mitään odotuksia, koska en tiennyt yhtään, mitä pitäisi edes odottaa. Se oli ehkä hyvä asia. Kirja oli niin täyttä tavaraa! Gay kirjoittaa sekä hyvin tutuista asioista, esim. kehosta ja sen painosta ja seksuaalisesta väkivallasta, että tuntemattomammista, esim. ihon väriin/rotuun liittyvistä asioista, joista minulla ei tietenkään valkoihoisena ole kokemusta. Kirjoituksissa oli joka tapauksessa hyvin paljon samaistuttavaa, koski aihe mitä tahansa. Kirja on täynnä tuttuja asioita jokaiselle naiselle/naiseksi itsensä kokevalle ihmiselle. Ei voinut kuin nyökytellä kirjaa lukiessa ja miettiä, että minkälaisessa maailmassa me oikein elämme.

Voin sanoa, että Roxane Gay teki minuun jonkinlaisen vaikutuksen. Sen seurauksena luen parhaillaan toista kirjailijan kirjaa, nimeltään Hunger. Hunger on myös erittäin vaikuttava teos, huh huh.

Ps: Myös Koko Hubaran kirja Ruskeat tytöt päätyi mun kirjahyllyyn odottamaan lukuvuoroaan.

Pps: Aihetta liipaten, kirjoitin Ämyriin seksuaalisen väkivallan uhrien kohtelusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti