sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Näkymätön sukupuoli

Jenni Holma, Veera Järvenpää ja Kaisu Tervonen ovat yhdessä koonneet kirjan Näkymätön sukupuoli, joka "on ensimmäinen suomalainen tietokirja muunsukupuolisuudesta ja ihmisistä, jotka eivät identifioidu naisiksi eivätkä miehiksi."
Minä ahmin tämän kirjan. Oli mahtavaa saada lukea sekä sarjakuvien muodossa että tavallisen tekstin muodossa asiasta, joka itseäkin mietityttää omalla kohdalla. Sarjakuvista ja tarinoista sekä kirjassa olevasta sanastosta oli hyötyä minulle. Tajusin esimerkiksi olevani pan-seksuaali, enkä bi-seksuaali, kuten oon 13-vuotiaasta asti ajatellut olevani. 

Monet kerrat oon ihmetelly sitä, että miksi ihmeessä ihmiset pitää tunkea muottiin vaikka väkisten? Miksi on pakko olla joko mies tai nainen? Eikö voi olla vain ihminen?

Toivosin kaikkien lukevan tän kirjan ja ymmärtävän syvällisesti sen, että sukupuoli ei oo kaksjakoinen (mies tai nainen) asia vaan se on kaunis ja kirjava ja ihana ja niin moninainen asia, ettei vielä edes tiedetä, mitä kaikkia sukupuolia on olemassa miehen ja naisen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti