09 elokuuta, 2019

Kuolema Kukko-onnen majatalossa

Musta on tullut soft crime- kirjojen rakastaja! Chiang Main eettinen etsivätoimisto pomppas samaan rakkausryhmään Naisten etsivätoimisto nro 1:n ja Herra Patil ratkaisee- sarjojen kanssa.




Kirjavinkit.fi- sivustolla juoni kuvataan seuraavasti:

"Ladarat Patalung on sairaalan hoitoeetikko, joka hoitaa potilaiden asioita ja lääkärien antamia tehtäviä, mutta yllättäen hänestä kuoriutuu myös etsivä, kun Ladaratin serkun ystävä etsivä Wiriya Mookjain tulee kyselemään apua mystisessä kuolemantapauksessa, jossa sairaalaan on tuotu mies, joka on kuollut saman tien. Epäilyttävää tapauksessa on se, että sama nainen on tuonut toisenkin kuolleen aviomiehen sairaalaan vain muutamaa kuukautta aikaisemmin.

Onhan se kummallista. Ladaratin mielenkiinto herää ja hän alkaa tutkia tapausta työnsä ohessa. Työssäkin riittää, sillä sairaalaan on tulossa tarkastajia ja Ladaratin on varmistettava, että hänen vastuullaan olevat ohjeistukset ovat ojennuksessa. Lisäksi ylilääkäri haluaa, että Ladarat, joka on opiskellut Yhdysvalloissa ja siten tuntee amerikkalaiset, voisi auttaa tapauksessa, jossa amerikkalaiset turistit ovat loukkaantuneet norsuonnettomuudessa ja pariskunnan miestä uhkaa aivovauria ja pysyvä vammautuminen, ja sehän vaatii hienotunteisuutta jos mikä."

Kirjan päähenkilö Ladarat on jotenkin tosi kiva hahmo. Samaten kuin poliisi Wiriya. Ja muutenkin näissä soft crime- kirjoissa tunnelma on aina jotenkiin niin ihanan rauhallinen ja leppoisa. Pidän siitä tunnelmasta todella paljon! Iso plussa on sekin, ettei näissä kirjoissa tartte pelätä mitään raakoja juttuja, kuten dekkareissa saattaa joskus olla. Kaikessa rauhassa jutut vaan etenee ja meikä tyytyväisenä lukee punaisen sohvan pohjalle käpertyneenä.

Tähän sarjaan on ilmestynyt toinenkin osa ja sen jo varasinkin kirjastosta. Mielenkiinnolla odotan sen lukemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti