maanantai 16. heinäkuuta 2018

Naisten etsivätoimisto nro 1

Voi, luin Alexander McCall Smithin kirjat joskus kymmisen vuotta sitten. Nyt aloitin uudelleen lukemaan ne ja Mma Ramotswe tutkii- sarjan ensimmäinen kirjahan on Naisten etsivätoimisto nro 1.
Kirjan alussa kerrotaan Mma Ramotswen tarina siitä, kuinka hänestä tuli yksityisetsivä ja sitten hänen tutkimiaan tapauksia, jotka ovat kyllä mielenkiintoisia. Eniten rakastan näissä kirjoissa sitä ihanaa ja rauhallista ja lempeää tunnelmaa, joka kirjan sivuilta hohkaa. Voi sanoa, että sielu oikeasti lepää lukiessa. Minäkin stressaaja tunnen, kuinka verenpaine ja kierrokset kropassa laskee Mma Ramotswen tutkimuksia ahmiessa. Tuntuu, ettei minulla ole kertakaikkiaan edes sanoja kuvata sitä tunnelmaa ja letkeyttä ja rauhallisuutta, mihin näissä kirjoissa uppoaa.

Kirjassa myös kauniisti kuvataan Botswanan luontoa ja ihmisiä. Afrikan kauneus tulee lähelle tällaiselle valkoihoiselle koskaan missään muualla kuin Euroopassa matkustaneelle ihmiselle niin, että haluaisi lähteä käymään ja tutustua tuohon maanosaan ja kaikkiin sen maihin.

Haluaisin ehdottomasti lukea lisää afrikkalaisia dekkareita. Onko kellään ehdotuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti