sunnuntai 1. heinäkuuta 2018

Tuplana kiitos!

Minulla oli hämärä mielikuva siitä, että olen ehkä lukenut tämän kirjan joskus aiemminkin, kun tartuin Anna Nuotion ja Eppu Nuotion yhdessä kirjoittamaan kirjaan Tuplana kiitos!
Lukiessa tuli selväksi, että mielikuvani oli oikea. Lukunautintoon se ei vaikuttanut mitenkään. Kirja kyllä vei niin mennessään! Päähenkilöinä ovat kaksoset Alisa ja Elisa. Elisa löytää juhlista tultuaan kuolleen miehen ovensa edestä. Hän soittaa Alisalle ja Alisan kehotuksesta poliisit paikalle. Poliisien tultua kuollut mies on kadonnut. Siitä alkaa aueta tapahtumien kulku, joihin liittyy Elisan vakava sairaus, Alisan ja Elisan biologinen äiti, Seurahuoneen hovimestari Rauno ja myös kaksosten adoptiovanhemmat ja Alisan mies Arto... Ja kuka ihme vierailee Elisan asunnossa salaa?

Tapahtumat kulkevat nykyajassa sekä Raunon kertomassa menneessä. Kirja vei mennessään. Oli jotenkin absurdia lukea lääkekokeiluista, joihin kaksoset olivat joutuneet ja jotka oli salattu heiltä. Oli myös hauskaa, että murha ei ollut ihan niin yksioikoinen kuin aluksi epäilin. Kirjan loputtua toivoin, että saisi vielä kuulla miten kaksosten elämä jatkui tästä ja joutuiko lääkekokeilusta vastuussa olleet vastuuseen kokeista. Hyvä kirja kyllä oli! Lukemisen arvoinen minun mielestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti