04 heinäkuuta, 2018

Räme

Vihdoin ja viimein minäkin tartuin islantilaiseen dekkariin! On pitänyt jo kauan tehdä niin! Arnaldur Indridasonin Räme koukutti minut kyllä tiukasti.




Reykjavikin pohjoisosassa on kaupunginosa nimeltään Pohjoisräme. Sieltä löydetään kellariasunnosta kuolleena vanha mies. Ruumiin päälle on jätetty lappu, jossa lukee minä olen hän. Poliisit saapuvat paikalle ja rikostutkinta alkaa. Rikospoliisi Erlendur on ihanan rosoinen ja myös samaistuttava päähenkilö. Hänen kanssaan rikosta tutkivat Sigurdur Oli ja Elinborg. Pikkuhiljaa he saavat selville, että kyseessä on seksuaalirikollinen ja murha liittyy murhatun vanhan miehen, Holbergin, tekemiin raiskauksiin ja sitä kautta geenitutkimukseen, jossa kartoitetaan kaikki islantilaiset.

Kirjan tunnelma oli hyvin syksyinen ja vesisateinen. Ei mielestäni liian raskas kuitenkaan. Murhan selvityksen lomassa oli mukavaa saada lukea Erlendurin ja hänen työkavereidensa yksityiselämästäkin paloja. Minuun kirja kyllä upposi kuin veitsi sulavoihin. Haluan ehdottomasti lukea koko sarjan! Oli mukavaa saada jollain lailla erilainen dekkarisarja luettavaksi. Islanti tekee siitä erilaisen ja kutkuttavan. Pitää ottaa kyllä selvää muistakin islantilaisista dekkaristeista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti