17 toukokuuta, 2021

Alkuvuodesta luin kolme hyvin erilaista elämänkertaa

 Yllättävästi se lukumaraton-postauksen tekeminen sai pienen kipinän syttymään bloggaamisen suhteen. Katotaan, jos saan kirjoiteltua enemmänkin kuin vaan tän postauksen.


Miten hassusti sattukaan, että jokainen alkuvuodesta lukemani elämänkerta on Pohjois-Amerikasta? Kaksi Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta.


Michaela&Elaine DePrince: Hope in a ballet shoe

Tämä kirja kertoo Michaelan tarinan. Kuinka hän joutuu pienenä orvoksi, joutuu lastenkotiin ja kuinka hänet sieltä sitten adoptoidaan Yhdysvaltoihin. Kuinka hänestä tuli ballerina. Tarina oli ihana ja vähän liikuttava. Jos googlaa Michaelan niin löytää hänestä upeita kuvia. Hänestä on myös tehty dokkari, jonka haluaisin ehdottomasti nähdä.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Selviytyjä)Jes Baker: Landwhale

Bakerin kirja kertoo hänen lihavuutensa tarinan. Oli monin tavoin samaistuttava mulle. Minullakin on ollut täysin vääristynyt kehonkuva ja olen teininä tosissani pitänyt itteeni tyyliin 50kg lihavampana ku oon ollut. Oikiasti ihan järkyttävää. Oon vieläki järkyttyny tosta vääristymästä, minkä mun mieli oli kehittäny. 

Bakerilla on hyvä tyyli kirjoittaa asioista. Oon seurannu häntä somessa pitkään ja lukenu hänen blogiaan. 2v sitten hän oli myös puhumassa Suomen ekoilla bodyposi-messuilla. Suosittelen lukemaan tämän ja hänen aiemman kirjansa, jos yhtään kiinnostaa kyseenalaistaa omia ajatuksiaan lihavista kehoista ja niiden kohtelusta.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Elämäkerta)L.M.Montgomery&Sisko Ylimartimo: Alppipolku - L.M.Montgomeryn elämä ja teokset

Montgomery on ollut aina mun elämässä. Luin lapsena hänen Anna- ja Emilia- kirjansa ja oon lukenut ne useampaan kertaan elämäni aikana. Samaten oon lukenut hänen Sara-, Jane-, Marigold-, Kilmeny- ja Pat-kirjansa sekä Sinisen linnan ja muut teokset, mitä on suomennettu. Tässä kirjassa käydään läpi Montgomeryn elämä ja teokset. Ne kulkevat käsi kädessä kirjan läpi. Oli ihan mielenkiintoista lukea Montgomeryn elämän vaiheista. Tätä lukiessa nousi pintaan taas halu päästä Kanadaan ja Prinssi Edwardin saarelle. Ehkä jonain päivänä!

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Nainen joka ei ole 2000-luvulta)Harvakseltaan luen elämäkertoja ja nyt niitä oli näköjään näin monta. Ihan kivaa ja vaihtelua!

Onko joku muu lukenu nämä tai edes jonkun näistä?

6 kommenttia:

 1. Tykkään muistelmista ja elämäkerroista - siis mielellään tavisten. Julkkikset ja starat ei niin kiinnosta, vaikka olen kyllä niitäkin lukenut. Näistä en ole lukenut mitään, mutta tuo Michaela dePrincen kirja alkoi kiinnostaa. Oli pakko googletella kuviakin ja samalla tsekkasin saako kirjan meidän kirjastosta ja saahan sen. Eli sinne muistiin odottelemaan sopivaa hetkeä!

  VastaaPoista
 2. Oi, Alppipolku on aivan ihana! Minäkin luin sen vähän aikaa sitten uudestaan. Pitäisi melkein koluta nettiantikvariaatteja jos sen saisi ihan omaksi joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää en tienny Montgomeryn elämästä mitään ni oli mukavaa lukea siitä.

   Poista
 3. Tykkään elämäkerroista. Äitini luki niitä ja kertoi aina kun oli lukenut uuden elämäkerran. Äidin kuoleman jälkeen huomasin, että elämäkerratkin ovat hyvää luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäki pikkuhiljaa lämmenny niille. Pitää olla tarpeeksi kiinnostava, että saa tartuttua niihin.

   Poista