28 toukokuuta, 2021

Kolme kirjaa- haaste

 Bongasin Reader, why did I marry him?- blogista tällaisen haasteen, jossa on tarkoituksena kertoa mitkä kolme kirjaa haluaisi lukea uudestaan. Se vaikutti niin kivalta ja haastavaltakin, että halusin tarttua siihen. 

Sitten alkoikin se pohtiminen. Mitkä kirjat haluaisin lukea uudelleen?


1.

Ensimmäisen mieleeni tuli vasta lukemani Koko Hubaran Bechi. Ajattelin heti kirjan viimeisen rivin luettuani, että tämän haluan lukea uudelleen. Kirjassa oli niin monia tasoja, että en niitä kaikkia ekalla lukukerralla tajunnut. 




2.

Seuraavaksi mieleeni tuli Roxane Gayn Hunger. Se kirja teki niin ison vaikutuksen minuun, kun luin sen kolmisen vuotta sitten. Iski ja lujaa. Vieläkin toisinaan mietin tätä kirjaa. 




3.

Kolmantena mikä kirja? Ei tuu mieleen heti mitään. Blogiani selattuani nousi esiin kuitenkin yksi kirja: Astrid Swanin Viimeinen kirjani. Se oli niin kaunis kirja ja niin kaunista kieltä täynnä, että jäi soimaan minuun pitkäksi aikaa. Saan vieläkin kiinni siitä soinnista, vaikka lukemisesta on aikaa vajaa kaksi vuotta.




+1

Rea Tiirola-Tyni: Oksat valoa/Kirjeitä Maurice Ravelille

Sain viimein luettua Isosiskoni postuumit runokirjat, jotka ovat samoissa kansissa. Näissä oli monta minuun kalahtanutta runoa ja monta sellaista, jota pitää pureskella ja miettiä. Vaatii uusintalukukerran ihan selvästi, ehkä montakin uusintalukukertaa.





Ajattelin haastaa tähän haasteeseen mukaan Elegian, Arielin, Mai Laakson, Ankin ja myös Omppu Martinin. Ompulta olisi kivaa kuulla, että onko ajatukset miten muuttuneet tässä vuosien aikana noista uudelleen luettavista kirjoista.

10 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! :) Tätä pitääkin ihan miettiä.

    VastaaPoista
  2. Onpa kiva haaste. Taidankin napata tämän idean sinulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nappaa vain! Näitä on mielenkiintoista lukea muiltakin.

      Poista
  3. Roxane Gayn kirjoja pitäisi minunkin lukea! Ja nimenomaan tuo Hunger kiinnostaa, mutta ei ole tullut sopivaa mielentilaa sille.

    Ja kiitos haastamisesta, otan kopin! Hetki täytyy mietiskellä valintoja, vaikka periaatteessa yksi pmpsahti heti mieleeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luetaan Hunger yhdessä! :D

      Ole hyvä! Mielenkiinnolla ootan sun lopputulemaa.

      Poista
  4. Kivaa, täällähän olikin monta päivitystä odottamassa! Aina välillä käynyt kurkkaamassa, josko olisit jotain kirjoitellut. :)

    Miulla on toi Bechi just lainassa, mutta odottaa yöpöydällä vielä omaa vuoroaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain saanu aikaan blogin suhteen. Saa nähä miten tää tästä jatkuu. :D

      Poista
  5. Olen taas tosi myöhässä näiden muiden blogien lukemisten kanssa, mutta kiitos haasteesta. Ei ole kyllä yhtään vaikea, mulla on nytkin hyllyssä muutama luettu kirja odottamassa uusintalukua. Kirjoitan jossain vaiheessa postauksen niistä. Roxane Gayn kirjat ovat varmaan mielenkiintoisia.

    VastaaPoista