10 lokakuuta, 2022

Brandon Sanderson: Ajan sankari

"Viimeisen valtakunnan kukistuessa Syvyys palasi. Kaikkialle tunkeutuvan usvan hengenvaarallinen olemus toi muassaan yhä tiheämmin toistuvat tuhkasateet ja aina vain rankemmat maanjäristykset. Kaiken huipuksi Vin huijattiin vapauttamaan Ylenemisen kaivosta muinainen, mystinen voima.Ainoa tieto Ylenemistä edeltäneestä ajasta ja Syvyyden todellisesta luonteesta kuoli Lordihallitsijan mukana. Uuden valtakunnan keisari Elend Venture etsii epätoivoisesti Lordihallitsijalta jääneitä vihjeitä, joiden avulla hän voisi vielä pelastaa kansansa - ja maailman.Mutta kuinka Vin ja Elend mitenkään voisivat päihittää muinaisen kaikkitietävän olennon, jolla on kyky muuttaa todellisuutta? Ihmiskunnan lopullinen tuho näyttää vääjäämättömältä..."



Niin saatiin tämäkin tarina ja trilogia päätökseen. Mun keskittyminen oli sitä sun tätä ja sen takia kirja edisty mulla tosi hitaasti. Tarinan imu kyllä piti koko ajan ja tapahtumat oli kiinnostavia ja välillä ihan tunteita herättäviäkin. Tässä kirjassa tosi mielenkiintoista oli päästä tutustumaan pikkuisen paremmin terrisläisiin ja erityisesti kandroihin ja heidän maailmaansa.

Juoni oli mielenkiintoinen, vaikka hetkittäin mua kyllä turhautti etenkin Vinin ja Elendin suhteen, ku tuntui, että liian hitaasti edistytään. No, kaikki kyllä selkeni lopuksi ja voi vihtori mikä loppu tässä olikaan. Yllätti minut! Olin vaan että vää ja ää ja ei ja kyllä ja miksi. 

Suosittelen tätä trilogiaa! Maailma on mielenkiintoinen ja loppuki jännä.

2 kommenttia:

  1. Tämä fantasiasarja on mennyt kokonaan tutkasta ohi. Voisipa vaikka joskus tutustua. Nyt aloittelin Sarah J. Maasin Throne of Glassin kakkososaa. Ykköselle en juuri lämmennyt mutta jospa kakkonen olisi parempi (näin minulle joku lukija ainakin lupasi).

    VastaaPoista