28 lokakuuta, 2022

Keigo Higashino: Uskollinen naapuri

Pääsinpä minäki viimein lukemaan Higashinoa. Tää kirja ei ihan heti vienyt mukanaan, mutta pikkuhiljaa nappas kyytiin.



 
Loppu oli tässä kirjassa odottamaton ja nosti tän kirjan kolmesta tähdestä neljään.

Mutta se juoni: "Yksinhuoltaja Yasukon arki särkyy, kun ahne ja väkivaltainen ex-mies ilmestyy yllättäen hänen ovelleen. Vierailu päättyy sanaharkkaan, tappeluun – ja miehen kuolemaan. Murtunut Yasuko on soittamaisillaan poliisille tunnustaakseen tekonsa, kun ovikello soi toistamiseen. Hiljainen ja huippuälykäs naapuri on kuullut kaiken ja tarjoaa Yasukolle apuaan.
Poliisi ryhtyy selvittämään tapahtumia, mutta palaset eivät millään loksahda kohdalleen. Pääepäillyllä eli Yasukolla näyttää olevan täydellinen alibi, kiitos uskollisen naapurin."

Parasta antia oli lopulta professori Yukawa, jonka ystävä rikosetsivä Kusanagi ratkoi juttua työssään.Tän Yukawan mukaan tää sarja on saanut nimensäkin: etsivä Galileo. Miksi Galileo, sen voit lukea esim. tästä kirjasta. Kuten senkin, että millanen hahmo tää professori on!

Lainasin jo seuraavan kirjan tähän sarjaan: Myrkyllinen liitto. Jännä nähä, että millanen se sitten on.

8 kommenttia:

  1. Minäkin haluan! :D En vain ikinä kirjastossa muista tätä kirjailijan nimeä eikä ole esillepanohyllyissä sattunut vastaan.

    VastaaPoista
  2. Itse ihastuin tähän aikoinaan todella kovasti ja olen lukenut uskollisesti kaikki Higashinolta enkuksi käännetyt romaanit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näitä on nyt jopa kolme suomennettu. Harmi, ettei oo enkuksi yhtään kirjastossa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Tää oli lopulta yllättäjä ja tykkäsin siitä.

      Poista
  4. Higashino on kiinnostanut minua siitä asti, kun näitä alkoi ilmestyä suomeksi, mutta vaikka muistan kyllä hänen nimensä, en kirjastossa koskaan muista koko asiaa... Ei kai minunkaan auta kuin varata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun muisti on nykyään melkein pahempi ku reikäjuusto, ni siksi varaan kaikki, jokka haluan ehottomasti lukea. :D

      Poista