27 maaliskuuta, 2024

Chitra Banerjee Divakaruni: Hopealaakson salaisuus

 Kun kävin joulukuussa Haukiputaalla kokemusasiantuntijakeikalla, kävin myös Haukiputaan kirjastossa pööpöilemässä. Siellä lasten- ja nuortenosastolla törmäsin hyllyssä tällaiseen kirjaan. Sehän piti napata mukaan, kun kuulosti niin hauskalta seikkailulta!


Takakansiteksti:
"Kaksitoistavuotias Anand on töissä teekojussa Kalkutan slummissa ja kapinoi kovaa kohtaloa vastaan. Hän uskoo että ihmeitä voi tapahtua ja että näkyvän maailman sisällä on toinen, näkymätön maailma: taikamaailma.

Eräänä päivänä teekojulle ilmestyy vanha mies, Abhaydatta. Hän kuuluu ikivanhaan veljeskuntaan, joka on omistautunut ihmiskunnan parantamiseen ja auttamiseen. Parantajat tietävät, että ihmisen mielessä piilee uskomattomia voimavaroja, ja kykenevät käyttämään henkisiä kykyjään toisella tavalla kuin muut ihmiset.

Abhaydatta tarvitsee Anandin apua. Anandin on vietävä salaperäinen taikaesine, kotilo, takaisin veljeskunnalle Himalajan vuorille. Mukaan lähtee myös katujen kasvatti Nisha, tulisieluinen tyttö, joka järjestää kiperiä tilanteita Anandille ja Abhaydettalle. Puhumattakaan veljeskunnasta, johon on tähän asti hyväksytty vain miehiä!

Trilogian ensimmäinen osa."

Tää oli kyllä ahmittava tarina. Seurasin jännityksellä Anandin ja Nishan matkaa kohti Hopealaaksoa. Etsin jopa kartasta, että missä paikat ovat. Tarina oli niin mukavaa ja jännittävää luettavaa, että haluan lukea loputkin tästä trilogiasta. Harmi vaan, kun kirjastosta ei löydy kolmatta osaa. Pitää googlailla, että mistä löytäisin sen. Ainakin tämä ja toinen osa on suomennettu ja löytyy kirjastosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti