26 elokuuta, 2018

Löydä minut

Vähän epäluuloisena tartuin J.S.Monroen kirjaan Löydä minut, kun hoksasin sen kirjastossa. Tartuinpa kuitenkin ja tuli luettua äkkiä.



Rosan itsemurhasta on viisi vuotta, kun Jar näkee hänet juna-asemalla. Hän lähtee Rosan perään, mutta ei saa häntä kiinni. Kukaan muu ei usko Rosan olevan elossa kuin Jar. Psykologikin pitää niitä surun tuottamina harhoina. Jar ei anna periksi, vaan alkaa vimmalla tutkimaan Rosan itsemurhaa. Se, mitä sieltä löytyykään, onkin aika kammottavaa. En kerro enempää, ettei tule spoilattua. Onneksi kirjalla oli kuitenkin suht onnellinen loppu.

Kirjasta tuli mieleeni Pierre Lemaitren Verihäät, jonka vasta luin. Kirjassa on samaa ahdistavaa tunnelmaa. Juurikin kirjan toisessa osassa, kuten Verihäissäkin. Toisaalta juoni oli aika wow. Mietin, että kuka tollaista juttua edes keksii? Lukekaa niin tiedätte ja voitte ihmetellä!

J.S.Monroe on googletuksen perusteella nimimerkki. Sen takana on Jon Stock, joka on kirjoittanu aiemminkin dekkareita. Jos kirjailijalta tulee lisää tällaisia psykologisia trillereitä, niin varmasti jännityksellä luen nekin!

2 kommenttia: