05 elokuuta, 2018

Dreams of gods and monsters

Laini Taylorin fantasiatrilogian kolmatta osaa, Dreams of gods and monsters, ei ole suomennettu, joten sehän piti sitten lukea englanniksi.




Karou ja Akiva yhdistävät kimeerien ja äpäräenkeleiden voimat sotaan Akivan sedän armeijaa vastaan. Akivan setä, Jael, haluaa valloittaa myös maapallon ja enkelit aiheuttavat hämmennystä myös siellä. Taistelu vaikuttaa aika toivottomalta, mutta sitten mukaan saapuu yllätysmomentti.

Enempää en kerro, ettei tarinan juonen käänteistä pääse spoilaantumaan. Pakko sanoa, että tämä kirja oli ehkä paras näistä kolmesta. En tiedä, vaikutti se, että luin tämän englanniksi vai oliko trilogian päätösosaan satsattu kaikki loput paukut.

Loppu oli kyllä vähän tylsä. Minun mielestä lopussa olisi ollut aineksia vielä neljänteen kirjaan. Joskushan trilogiat jalostuvat vielä neljänneksi kirjaksi. Nyt asiat oli ympätty yhteen lukuun, että se oli vähän plääh.

Tämä trilogia on lukemisen arvoinen loppujen lopuksi. Netistä luin, että näistä kirjoista on ostettu myös elokuvaoikeudet. Ois kyllä jännää, jos näistä oikeasti tehtäis elokuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti