14 elokuuta, 2018

Verihäät

Jos haluat lukea nerokkaan dekkarin, niin lue Pierre Lemaitren Verihäät!




Kirjastossa nappasin tämän kirjan käsiini, kotia päästyä luin sen melkein yhdeltä istumalta. 

Sophiesta on tullut aina vain hajamielisempi. Tavarat katoilevat, hän ei muista mihin on parkkeerannut autonsa, hänet jopa pidätetään myymälävarkaudesta, jota ei muista tehneensä. Tilanne vain pahenee koko ajan. Eräänä aamuna hän herää ja löytää hoitolapsensa kuolleena, kuristettuna Sophien kengän nauhoihin. Siitä alkaa hänen pakomatkansa, pää sumuisena ja raskaana.

Sitten on toinen kertoja, Frantz, joka seuraa Sophien tekemisiä tarkkaan. Koko ajan hän vahtii Sophieta. Kirjan edetessä heidän tiensä kohtaavat ja juoni saa entisestään lisäpotkua.

Kirja on aika ahdistava. Eritoten tuo Frantz on erittäin ahdistava henkilöhahmo. Onneksi asioille löytyy selitys. Kirja pisti myös miettimään, että mikä on oikein ja väärin. Siis kun mietin joissain kohin, että ihan oikein, että tuo heppu kuoli. Että onko se oikein? Että eikö hepun ois pitäny ennemminkin saada kunnollista apua tai joutua vastuuseen teoistaan? Kirjan loppu jäi myös vähän auki. Sen takia olisi kivaa, jos kirja saisi jatko-osan. Haluaisin tietää, miten Sophien tarina jatkuu.

Tämä dekkari oli kyllä nerokas. En muista koskaan ajatelleeni niin jostain kirjasta, mutta tästä ajattelen. Verihäät teki vaikutuksen minuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti