27 marraskuuta, 2018

Kauneussalonki

Olen tätä kirjaa katsellut kirjakaupassa ja lopulta se tarttui käsiini lukuoppaan avustuksella.




Ihanaa kirjassa oli tunnelma. Vaikka aluksi ei ihan heti juonesta päässytkään kärryille niin tunnelma pisti jatkamaan lukemista. Kirjan henkilöhahmotkin olivat hyviä. Toiset mahtavia tyyppejä, toiset ärsyttäviä. Päähenkilö taisi olla Karen, Kauneussalongin paras työntekijä. Hänen tarinansa kirjassa selveni pala palalta. Lisäksi olivat Lucia, miehensä haamukirjoittaja; Claire, psykoanalyytikko sekä Eduardo, Lucian mies ja muita pienempiä hahmoja. Eniten pidin Clairesta. 

Kirjan juoni oli mielestäni jollain lailla sekava. Siihen vaikuttivat tarinan eteneminen eri hahmojen suilla sekä takaumat, jotka tulivat välillä vähän yllättäin. Olin välillä ihan hukassa siitä, että kuka nyt on kertojana. Pidin silti kirjasta paljon. Jotakin siinä oli sellaista, joka viehätti ja piti otteessaan. Kirjan lopusta en pitänyt sitten yhtään. Se oli mielestäni ärsyttävä ja kirja ei olisi saanut päättyä tuollain. Se jotenkin pilasi kirjan ja jäi vähän huono maku suuhun.

Kannattiko lukea tämä? Kannatti kaikesta huolimatta. Haluaisin lukea lisää Melba Escobarin tuotantoa.

4 kommenttia:

  1. Onpa (minun makuuni) epäkiinnostava nimi kirjalla, mutta ei pitäisi antaa nimen hämätä. Olen tästä kirjasta kuullut, mutta sivuuttanut juuri nimensä takia. Mutta ehkä voisi harkita uudemman kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Kauneussalonki on yksi kirjan tapahtumapaikka, mutta muuten ei sinänsä liity kirjaan ollenkaan. Kirjojen nimet on kyllä semmosia, että sillä on vaikutusta, että tarttuuko siihen ollenkaan tai kiinnostaako edes.

      Poista
  2. Kirjan nimi on minustakin omituinen ja kesti pitkään ja useamman blogikirjoituksen lukemista, ennen kuin ymmärsin kirjan olevan minun lukumakuni kirjan. Kyllähän kirja ui liiveihin omalla omituisella tavallaan ja pidin siitä ja varsinkin kansikuva on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joissain kirjoissa nimet on huonoja sillä lailla, ettei ne liity välttämättä kirjaan juurikaan tai just vie huomion kirjan sisällöstä ihan väärille urille. Tässä kirjassa oli nimestään huolimatta sitä jotain.

      Poista