24 helmikuuta, 2020

Caitlin Moran: Naisena olemisen taito

Tää kirja oli iso pettymys! Ootin hauskaa ja oivaltavaa tekstiä, sain fatfobiaa ja misogyniaa niskaan.




Mää tosistaan petyin tähän kirjaan. Jotenkin mulla on ollu ihan erilainen käsitys Caitlin Moranista, vaikka en oo lukenu hänen juttujaan aiemmin tai mitään. En tiiä ees miten sain kahlattua tän läpi, ehkä jääräpäisyyttäni. Ehkä toivoin niin kovasti, että meno kirjassa paranis. 

Kirjan jutut on täynnä naisvihaa ja läskipelkoa. Se oli ärsyttävää ja tylsää ja ahdistavaa lukea. Moran kirjottaa huumorin varjolla tota paskaa. Ei uponnu minuun millään lailla, vaikka pari kohtaa oliki suht oivaltavia. Huumori oli jotenkin niin päälle liimattua tässä. Ehkä mää just siksi petyin niin pahasti tähän, ku ootin feminismiä ja sain kylmän suihkun naisvihaa ja läskipelkoa. 

Tätä kirjaa en voi suositella kellekään luettavaksi. Ei oo sen arvonen.

2 kommenttia:

  1. Ai tämä on tällainen, hohhoijaa. Toisaalta en ihmettele kovin paljon, sillä olen itse lukenut Moranin kolumneja The Timesin lauantailiitteestä eivätkä ne oikein vakuuta. Hänen kirjojaan kohtaan minulle ei ole koskaan syntynyt innostusta lukea eikä kyllä syntynyt nytkään. Toisaalta alkoi kiinnostaa nuo mainitsemasi piirteet (naisviha ja läskipelko), kun kyseessä on olevinaan feministinen teos. Saatan selailla kirjastossa tätä jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että oisin vaikka 5v sitten pitäny tästä paljo enemmän, ku en sillon tiedostanu niin hyvin näitä asioita ja tienny niistä paljoakaan. Ois varmasti toi huumoriki uponnu muhun. Nyt kaikki vaan pomppi silmille.

      Poista