23 huhtikuuta, 2020

Kerttu Vuolab: Valon airut

Saamelaista kirjallisuutta lisää, olkaa hyvät!




Tää oli sadunomainen kirja. Tarinoita monessa eri tasossa, jotka kuitenkin liittyvät jollain lailla toisiinsa. Mielenkiintoinen! Tykkään tällaisista vanhoista tarinoista, mytologiasta, siitä miten asioita on ennen kuvattu ja kerrottu tarinoiden avulla. Siis ihan eri tavalla ja eri tasolla kuin nykyään. Tässä oli päähenkilöinä aurinko, tuuli, vesi, maa, tuli jne. Heidän elämäänsä seurattiin ihmiselämien rinnalla. Pidin siitä, miten näitä elementtejä inhimillistettiin.

Alkuun en meinannu päästä vauhtiin tän kanssa. Onneksi tämä kuitenkin otti ja vei. Loppua kohti tää parani niin, että oisin voinu lukea toisen tällaisen kirjan putkeen ilomielin.

Suosittelen lukemaan tämän. Jotenkin tätä lukiessa pääsi sellaiseen satujen lukemisen tunnelmaan, mitä lapsena koin lukiessa, kun eläydyin niihin.

4 kommenttia:

  1. Kiitos hienosta lukuvinkistä. Kirja on saamelaisen kirjailijan teos, joten sen vuoksikin olen siitä oikein kiinnostunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tää kirja on kyllä lukemisen arvoinen.

      Poista
  2. Sinulla on mielenkiintoisen kuuloisia saamelaisten kirjailijoiden kirjoja, kiitos vinkeistä! Voisin ainakin jonkin poimia Helmet-haastetta varten ja senkin takia että saamelainen kirjallisuus on jäänyt nolosti melkein kokonaan tuntemattomaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se on jääny minullaki. Onneksi voi petrata tässä asiassa!

      Poista