16 tammikuuta, 2023

Hanna Bervoets: Sopimatonta sisältöä

Tää oli kirja, jonka sisällöstä ei ollu suuren suuria odotuksia. Enemmän semmonen, että mitähän sieltä tulee. No, ei tullu mitään suuren suuria. 
"Mikä on yhteiskunnassamme normaalia ja kuka sen nykyään päättää? Vaikuttava ja keskustelua herättävä ilmiöromaani somejättien vallasta.

Kayleigh työskentelee sosiaalisen median sisältömoderaattorina. Hän käy läpi palveluun ladattuja videoita ja kuvia, kiihkopostauksia ja salaliittoteorioita, ja päättää, milloin sisältö on sopimatonta ja poistettava.

Kayleigh’n palkannut yritys on alihankkija somejätille, jonka nimeä ei saa paljastaa ja jonka eettiset ohjeet vaihtuvat jatkuvasti. Kayleigh on kuitenkin hyvä tehtävässään, ja työpaikalla hän solmii syviä ystävyyssuhteita, jopa rakastuu.

Sitten kollega toisensa jälkeen alkaa omaksua salaliittoteorioiden uskomuksia. Mikä on liikaa ihmisen sietokyvylle?"


Tää oli Kayleighin tarina siitä, kuinka pääty somejätin moderaattoriksi ja mitä sitten tapahtui. Ei mikään kaunis tarina, ennemmin sellainen realistinen tarina siitä kuinka voi käydä kun päivät pitkät moderoi enemmän tai vähemmän kamalia asioita sosiaalisesta mediasta. Sillä on vaikutuksensa väistämättä. 

Kirja oli sopivan lyhyt aiheeseen, josta vois kehittää myös monisatasivuisen romaanin. Ihan lukemisen arvoinen teos, vaikka ei tajuntaa räjäyttänytkään.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa aiheensa puolesta sellaiselta, että olisi ihan hyvä tutustua, vaikkei varsinaisesti tajuntaa räjäyttäisikään :) Kansi on muuten kiinnostava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kirjojen ei tarvi aina räjäyttää tajuntaa ollakseen lukemisen arvoisia. Tuota kantta muuten minäki mietin. Tuli semmonen isoveli valvoo- viba.

   Poista
 2. Ajankohtainen aihe. Olisipa kyllä rankkaa tuollainen sisältömoderaattorin työ. Vielä jos kollegat alkavat uskoa salaliittoteorioihin!

  VastaaPoista