17 tammikuuta, 2023

Marie Aubert: Mikään ei voisi olla paremmin

Tää oli kirja sisaruskateudesta ja sisarusrakkaudesta ja siitä tunteiden kirjosta, mitä sisarukset voi aiheuttaa toisilleen. 

"Menestynyt arkkitehti Ida on pian neljäkymmentä ja elää kukoistuskauttaan. Varoitusmerkkejä vanhenemisesta on kuitenkin alkanut ilmaantua, joten hän on päättänyt jäädyttää munasolujaan. Ida aikoo kertoa merkittävästä päätöksestä perheelleen viikonloppuna, kun kaikki kokoontuvat suvun mökille.
Edessä oleva kesäviikonloppu vaikuttaa täydelliseltä, eikä mikään voisi olla paremmin. Sitten Idan pikkusisko Marthe kertoo omat suuret uutisensa."

Tästä asetelmasta lähdetään ja siitä seuraaki aikamoisia, sanoisin. Mitä kaikkea sisarusrakkaus ja samanaikainen sisaruskateus voikaan saada aikaan? Sitä oli jännää seurata ja tunteet oli kyllä tuttuja itsellenikin. Idan ratkaisu kirjan loppupuolella oli aika karvas ja sillä oli seurauksensa. Moni asia jää myös auki, mikä oli musta hyvä asia. Tää oli kyllä mielenkiintoinen kirja! Heräs kiinnostus lukea lisää sisaruussuhteista.

8 kommenttia:

 1. Kiinnostava kirja sisaruskateudesta. Kaksi vanhinta veljeäni ovat pienestä asti tapelleet keskenään. Oliskohan sisaruskateutta? Itse olen näihin päiviin saanut olla rauhan rakentaja heidän välillään. Aina se sopu on jostakin löytynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla. Sitä ei taida tietää ku sen veljet lopulta. Sisaruussuhteisiin mahtuu kyllä koko tunteiden kirjo.

   Poista
 2. Olen aina ohittanut tämän kirjan, mutta toisaalta olisi ehkä kiinnostavaa lukea sisaruussuhteista (minulla ei ole sisaruksia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli lyhyt kirja kaiken lisäksi! 144 sivua.

   Mulla on paljon sisaruksia. Yli kymmenen. :D

   Poista
 3. Sisaruussuhteista on kyllä kiinnostavaa lukea. Minulla on yksi sisko, siinäkin on jo koettu paljon sekä sisarusrakkautta että kateutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää vähän etsiskelen kirjoja aiheeseen liittyen. Alko niin paljon kiinnostaa aihe!

   Poista
 4. Pidin paljon tämän jollain tapaa mutkattomasta kerronnasta, vaikka toisaalta olisin toivonut joillekin seikoille hieman syvempää käsittelyä. Toisaalta taas kiva, kun lukijalle jätetään tilaa täydentää aukkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika sama mullaki. Ehkä oisin kaivannu vielä enemmän ton sisarussuhteen avaamista Marthen kannalta, että miten hän sen näki, mutta toisaalta hyvä näinkin.

   Poista